IVICA KOSTELIĆ

Glupi Nijemci i još gluplji Austrijanci bi rekli “Pech ein pech!”, a možda i ne bi. Iako je skijanje hohštaplerska aktivnost, Kostelići su baš suprotnost hohštapleraju – totalna posvećenost sportu i spartanski život od malena. Normalno, Janica je zakon, ali zbog žestoke muške konkurencije, svega što je prošao i bremena sestrinih uspjeha koje je nemoguće nadmašiti, Ivica je za mene još veći! Ono što me, osim nevjerojatne volje i upornosti, najviše fascinira je pobjeđivanje u razmaku većem od deset godina, kao i glad za novim pobjedama, iako ih je već sad teško sve nabrojiti.
Šteta zbog ove ozljede! Zadnji je dvaput zaredom Svjetski kup osvojio Eberharter 2002. i 2003., samo je devetorici to uspjelo dva ili više puta u nizu, a samo jedanaestorici dva ili više puta uopće. U 45 sezona, 22 su skijaša osvojila Svjetski kup, a među njima je i Ivica, koji je Hrvatsku kao desetu naciju među tradicionalnim skijaškim zemljama doveo u to društvo. Šteta! Za mene, uz Dražena Petrovića, najveći hrvatski sportaš.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to IVICA KOSTELIĆ

  1. terz says:

    Krasan mizantropski počekat teksta 🙂
    Da, nevjerovatan frajer taj Ivica, sav iskasapljen, ali razvaljuje…

  2. Mirela says:

    Meni je naš Ivek najjači!

  3. maja5 says:

    Istina, Icek je zavrijedio maksimalno poštovanje i divljenje. I za mene je najveći. Onomad davno, dok je ležeći u bolničkom krevetu buncao o nekim tamo pobjedama koje će osvojiti kad ga zakrpaju, ja sam mu povjerovala. Jer su njegovi tako čvrsto vjerovali. I jer sliči mom burazu.
    Negoooo Roki prodaje lampu za glavu…

  4. vukodlak says:

    Tak sam i ja sebi govorio u krevetu prošle godine nakon operacije da ću biti 4. u 2. ligi Mrak kombe i vidi me sad!
    Ja sam hrvatski Ivica Kostelić!
    Roki prodaje lampu? Nisam znao…

  5. Pajo says:

    Da ovo pobijeđivanje u tak dugom periodu…
    Možda i najdužem, a Batinjo??? Marc G (nisam ziher), ali nemojmo zaboravit konjoslava Ivaniševića koji je isto traja dugo…

  6. batica says:

    Mda, točno se sjećam kad je u krevetu buncao o olimpijskoj medalji, a tad nije imao nijedan bod u Svjetskom kupu. Ja mu definitivno nisam vjerovao…
    Istina, Ivanišević je zakon, mislim da ima osvojenih ATP turnira otprilike koliko Ivica pobjeda u Svjetskom kupu. Ima i dvije olimpijske medalje kao i Ivica, ali nikad nije bio broj jedan k’o Ivica. Nije ni Dražen Petrović (treća petorka NBA lige), ali Dražen je za mene najveći ako ni zbog čega, onda zbog ovog: kvalifikacijski turnir u Poljskoj za Europsko prvenstvo (zadnji prije smrti). Naši pederčići se žale da su im prekratki kreveti i slična sranja, a najbolji među njima i daleko najveća zvijezda veli: “Spavat ćemo i na livadi ako treba, ali plasirat ćemo se na Europsko prvenstvo!” Amen!

  7. Mirela says:

    Zato su meni Kostelići najjači,oni su fakat i spavali na livadama!

Comments are closed.