Izlazak sunca iznad Zagreba pod oblacima

Utrci sam se veselio danima ranije, odnosno od trenutka kada sam shvatio da ću moći podesiti slobodne dane tako da sam u srijedu ujutro u Zagrebu.

Ujutro sam ustao lako i veselo. Žudnja za Gelenderom je velika. Ovo jutro nisam krenuo sam prema Parkingu s kojeg utrka starta. Na Parkingu nas je dočekalo 6°C i puno trkača.

Luna
… je kuja. 🙂 S divnim očima, nježnom dlakom i vrlo slatka. Barem meni. 🙂 Toliko draga da ju smatram mojom trećom kćeri. Ona je mađarska vižla, lovački pas – ptičar. Imamo velike planove s njom, no mora još malo odrasti.
Po Medvednici je već trčala. Dolazak na Parking po noći, uz mnoštvo trkača, za nju je bio zbunjujući. Lajala je na trkače, a ja sam ju smirivao. Uskoro smo krenuli po uskoj stazi. Pratila me jedno vrijeme, čas ispred mene, čas iza mene. Bila je totalno zbunjena s ovom ludnicom u mračnoj šumi isprešaranoj svjetlosnim snopovima trkača. Dolaskom na stazu 19., otišla je iza mene. Uskoro primjećujem da se ne vraća, te ju dozivam. To dozivanje je trajalo do zaravnjanja nakon Gipsove staze. Cijelo vrijeme sam brinuo gdje je otišla, hoće li me negdje pričekati ili ću ju morati tražiti po šumi nakon utrke. Ta briga mi je djelomično pokvarila uživanje u utrci, ali nisam dozvolio da me izbaci iz utrke. Ne radi se tu samo o poziciji, bodovima ili prolaznom vremenu. To je oblik rituala.
Povratkom s vrha sam ju našao. Družila se sa Žanom. Bilo bi mi zanimljivo čuti njezinu priču, no, to se neće desiti, pa mogu samo ostati u svojim pretpostavkama. Jadno dijete je bilo uzbuđeno šumom, gužvom na uskoj stazi, mrakom, lampicama, znatiželjom da svakoga malo pošnjofa i u svemu tome se odvojila od svog vođe čopora i napravila najbolje u tom trenutku – ostala s nekim dobrim i dragim. 🙂 Uglavnom, Luna nije završila svoj prvi JGL. 🙁

Iznad oblaka

Utrka
Razmišljao sam kako da opišem svoje emocije. Kako opisati sve što sam doživio u divnom društvu? Kako opisati ljepotu rađanja dana, visoko iznad grada i sive svakodnevice? Gledajući post s prethodnim nastupom na jGl-u, shvatio sam da bi ponovio iste riječi, iste emocije, pa slobodno pročitajte kako je bilo na 2. kolu JGL5.

Distance: 4.570 m
Time: 0:49:19
Avg pace: 10:48
Avg HR: 161
Max HR: 171

Galerija: na FB možete potražiti slike kod Marka O. (Chicar)

Blog:
SAMO DA JE SRAT ISTIKA STRIKES AGAIN!

Rezultati:
Sa sunčanog Sljemena…