Garmin Forerunner® 310XT

Stari Garmin Forerunner 305 me je služio od 2009. godine. Prošli smo mnogo dugih utrka. Nije bio savršen, ali bio je moj i bio mi je prvi. 🙂 Nakon što se ugasio na Zagrebačkom maratonu 2011. godine, shvatio sam da je došlo vrijeme da razmislim o nabavci novog modela.

Od prilike sam znao da bi to trebao biti ovaj model (310XT), ali sam oklijevao s kupovinom, čekajući povoljnu cijenu ili nečiji odlazak u USA. To čekanje je prekinuo Vukodlak, koji mi je dao kupon s popustom, te sam kupovinu realizirao u Iglu Športu u Zagrebu. Puno hvala Vukodlaku jer je ovime olakšao i ubrzao nabavu novog uređaja.

Kod ovog modela me posebno raduje da su izbornici i funkcije iste kao kod 305-ice i da je vodootporan, što će mi dobro doći za triatlone. Nezgodan dio je da ne mjeri puls dok sam u vodi, a koliko sam pročitao, ne mjeri ni udaljenost dok sam u vodi. 🙁
Na žalost, prijem signala mu nije poboljšan, bar ne na način da ja kao korisnik to uočim. Stara 305-ica je znala i po 10 minuta tražiti signal, a isto mi se događa i s ovim. Ne događa se to samo kad sam u gradu okružen četverokatnicama, nego i na širokim trgovima.
U prvih mjesec dana korištenja sam ga morao već i resetirati, jer je bez razloga počeo sam “vrtiti” ekrane, iako je taj feature bio isključen. No, sada radi i nadam se dugoročnoj uspješnoj suradnji.

U početku mi se nije sviđalo da se ne spaja na komp s USB kablom, no sada uviđam prednosti toga. Ne spajam ga na napon i nema punjenja baterije prilikom skidanja podataka, pa se nadam da neće doći do memory efekta ili bar ne tako brzo (2,5 godine) kao s 305.

Službena Garminova stranica:
Garmin 310XT with HRM