Četvrti ovogodišnji polumaraton, a još uvijek je veljača. 🙂 Krenulo kao po pokretnoj traci. Problem je što sam već mnogo toga opisao i nemam ideje što bih pisao, a da ne ponavljam iste stvari i ne budem dosadan.

Svejedno krećem s nekim statističkim podacima. Broj učesnika “samo” 690, manje nego na prethodnim utrkama. U usporedbi s prošlom utrkom, došlo je do preraspodjele onih trkača s 14 km na 7 (327 natjecatelja) i 21,1 km (363 natjecatelja). Na ovoj utrci nema utrke na 14 km.
Temperatura: ugodnih 7°C, no vjetrovito i to neugodno vjetrovito. 🙁

Sada nešto različito, zanimljivo i perverzno. 🙂 Kao “slučajno” sam promatrao sportsku obuću drugih trkača. Prošli puta je na utrci 7km trčala neka ženska odjevena u nekom ethno rock stilu, no ono što me je iznenadilo je da je trčala u starkama. Odmah sam pomislio da će trčati 7km. Ovaj puta sam primjetio lika u Vibramicama. Primjetio sam ga u prvom krugu, pa je vjerojatno i on trčao 7km. Nije mu bilo hladno? A primjetio sam i lika koji trči u Salomonkama, kao naš mukki. Kuriozitet je da mukki trči cestovni maraton u off road Salomonkama. 🙂

Na kraju prvog kruga sam bio blizu jednog trkača i trkačice. On visok i vitak, ona otprilike moje visine, ugodno popunjena, ima obline. Vidio sam da držimo isti tempo, pa sam koristio zavjetrinu, kada smo trčali uz vjetar. Procjenio sam da će on moći potegnuti u završnici. Nakon što smo “odvrtili” drugi krug, te prošli par km trećeg kruga, negdje 4-5 km prije kraja, potegnuo sam i ostavio ih. Nisu pratili moj tempo. Tako sam bar mislio, no, 2km prije kraja, “curica” je proletila pored mene. Zanimljivo kako sam loše procijenio. Kasnije sam joj čestitao, a njemu zahvalio. Spomenuo bih i jednu predrasudu. Kažu ljudi da su austrijanci distancirani, nepristupačni, rezervirani. Moja iskustva pokazuju da to nije izraženo više nego kod nas. Sve ovisi o prilici i o načinu pristupa.
Također, dok sam trčao, prišao mi je neki drugi trkač, koji nije sudjelovao u utrci i popričali smo o trenutnoj utrci, o pripremama za Bečki maraton, a čovjeka nikada prije ni poslije nisam vidio.

Čestitke Savskim polumaratoncima, a posebno iVshi na odličnom rezultatu, po blatnom terenu. 🙂

Utrkom sam zadovoljan, išao sam zadovoljavajuće brzo. Unatoč visokom pulsu i većoj brzini nego na prošloj utrci, nisam imao nikakvu mišićnu bol niti tijekom utrke niti kasnije, za razliku od prošle utrke, kad sam osjećao bol i tijekom i nakon utrke. Spominjem ovo, jer sam razmišljao o toj boli prošli puta i o tome kako je ocijeniti, jer sudjelujem u studiji dr. Vlaheka. 😉
Završni statistički podaci kazuju da sam došao 84. od 132 natjecatelja u kategoriji M40, te 202. od 363 polumaratonaca.

Distance: 21.097 m
Time: 1:45:13
Avg pace: 04:59
Avg HR: 156
Max HR: 175

Rezultati:
Rezultati

Ultra trail u Austriji:
Austria’s best ultra-trail run