Sjeverni V

Datum: 30.9.2017.
Mjesto: Sjeverni Velebit
Vrijeme: sunčano, hladnjikavo, vjetrovito
Početak ture: Babić Siča, 9:30h
Kraj ture: Zavižan dom, oko 18:30h
Kilometara: oko 33, 1700+
Team: 3.grupa Zagrebačke Treking Škole

Bilo nas je oko dvadesetak, a putanja koju sam odabrao izgledala je ovako: Siča – Zavižan – Mali Rajinac – Lubenovac – Premužička – Gromovača – Zavižan. Lubenovac je bio glavni pik cijele ture, čudovito mjesto rekli bi slovenci, a Mali Rajinac i Gromovača kao dva međuvrha za motivaciju i stabilnost grupe. 😉
Osim V uživanja na ovom izletavanju avantura je bila i vožnja busom, novim troosovincem. Prvo kad je u Krasnom odmah kod pilane skrenuo za Zavižan umjesto da nastavi prema Senju i ode preko Oltara, a drugi puta kad je dolazio po nas sa Siče do doma jer nas je uhvatio mrak na domu, a i nije nam se dalo spuštat do Siče kad imamo drajvera koji voli makadame. Zapravo ima i treći dio kad se vraćao sa Zavižana na Oltare i na oštrom zavoju preveliki troosovinac nije mogao skrenuti prema Krasnom pa smo morali nastaviti prema Senju i tražiti neki jaki šumski makadam po mraku da ga drajver okrene!

2017-09-30 23.31.31received_10214032612505607Na većem dijelu ove trase sniman je i film “Gelender Cafe – North Velebit” by Chicar.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *