OPG Pavelić – Brušane

Jedva sam dočekal dan da se katapultiram iz ZG na V. Jednom mi nije bilo dosta pa sam u desetak dana dvaput zavrtil ture oko Baških Oštarija i Brušana.
Prva tura preko Sladovačkog brda do Sadikovca i natrag Sladovačkim livadama preko Jelarja. Sladovačkim livadama je bilo da divlje, van staze i prije Jelarja neplanirano “osvajanje” nekog bezimenog travnatog vrhića sa kulom od kamena.

Druga tura išla je iz Brušana kroz Kameni klanac do križanja Ramino – Šugarska, pa kroz Ramino korito do Šikić jatare. Otišlo se pogledat i novo sklonište Ždrilo koje super izgleda. Povratak opet na Šikić jataru i put prema Konjevači. Na raskrižju puteva Sadikovac (levo) – Konjevača (decno) su nove table, zapravo isti dizajn tabli kao i nova na Takalicama za Sadikovac. To je neka shema iz eu fondova, bar tako piše na tablama, i sve nešto oko Sadikovca. Nakon raskrižja, Konjevača super vertikal kroz šumicu i izlazak na livade na vrhu. Sa Konjevače direkt dole u Brušane pa usput kod OPG Pavelić po med, sirup od maslačka i naravno škripavac.
Oba puta finale na super klopici i kafici u hostelu.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *