V E L I K A P O B J E D A

Nitko ne zna što će dalje biti, ali ovo je definitivno velika pobjeda iz više razloga. Uz očekivanu sljedeću pobjedu protiv Brazila, potrebna nam je još samo jedna u zadnje tri utakmice za sigurno četvrtfinale; kao startna, presudna je za samopouzdanje; postignuta je protiv možda i najjače reprezentacije u našoj skupini ili uopće i sve to bez Balića oko 35 minuta.
Sve je počelo izvrsno, nismo gubili ni u jednom trenutku i brzo smo vodili 9:5, no tad su njemački suci odlučili vratiti Španjolce u igru. Ako mislite da sam klasični hrvatski paranoik, pogledajte snimku: najprije Balićevi koraci pa Vorijev faul u napadu (u ove odluke nisam siguran), no nakon toga čisti faul u napadu nad Dominikovićem i nepostojeći sedmerac u istoj akciji. Sve to utakmicu vraća u neizvjesnost, premda samo zakratko jer naši ponovo vraćaju na pet razlike i vjerujem da bi tako i ostalo do kraja da se nije ozlijedio Balić. List je u pitanju, nadam se da će ga osposobiti do četvrtfinala. Mislim da ga do tada ne bi trebalo forsirati jer je četvrtfinalna utakmica presudna, a valjda ćemo bez njega dobiti Brazilce i osvojiti još jedan bod pride.
U drugo poluvrijeme Španjolci ulaze žestoko i brzo smanjuju na dva gola zaostatka, no Hrvati na polovici opet imaju pet razlike: 22:17. Tad Španjolci stišću, opet uz pomoć sudaca – ovaj put u samo jednoj situaciji – apsolutno nepotrebnom i prestrogom isključenju Dominikovića. Nakon toga Lino počinje divljati – prvo dobiva žuti karton nakon navodno nedosuđenog faula nad Vorijem, a onda i dvije minute kazne nakon navodno nedosuđenog faula nad Lackovićem, pa tada imamo dva igrača manje, što Španjolcima omogućuje prvo i jedino vodstvo 27:26, ako se dobro sjećam. Znači da su nam napravili 10:4. Ali ni to nije bilo dovoljno, naši do kraja igraju briljantno i s 5:2 konačni je rezultat 31:29 i sve to bez Balića koji je promatrao sa strane i navijao zamotanog lista. Po meni, najbolji igrač bio je Duvnjak, iako su svi bili odlični. Još prošle godine novak u reprezentaciji i predmet “sprdačine” u reklamama prije našeg zadnjeg prvenstva, preuzeo je Balićevo mjesto i odigrao kao da ga igra već godinama i usto postigao dosta golova.
No, jebeš Igre – u Gruziji se kolju…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.