6. i 7. kolo

31.1.2018. srijeda 18:30
MK11 6.KOLO
Parking – Pilana – Tigrovo oko – Snježna kraljica

Nisam išla na istraživanje za 6.kolo. I bolje, jer su neke moje ideje preko Stare pile bile bezveze. Ovo kolo ne paše uz moju kilažu. Samo upri gore, s minimalnim spustom, bez orijentacije. Suzi me opet dobila, za oko 2min. Cijeli tjedan se isfuravala na to da kao ima temperaturu. Išla je čak toliko daleko da nije išla na posao, kao bolesna. I onda na startu otperja tako da me još na cesti prije Pilane ostavila. Bezobrazno!
U cilju saznajemo da je to kolo srušen rekord broja natjecatelja na kolu. Usput, 6/8 cura iz prve lige. Mislim da je prijašnji rekord postavljen na mojem prvom kolu Mraka, sezona 2012. Napunili smo Snježnu kraljicu. 😉

4.2.2018. nedjelja
istraživanje za MK11 8.kolo
Talani – Zavurt – Mrzlak, odmorište – Grafičar

Mistika! Originalno kolo je najavljeno kao Grafičar – KT1 Koprivnjak – KT2 Mrzlak – Grafičar.
Poprilično. Lijep broj grebena i uvala između KT1 i KT2. Najavljen je bio fini snijeg u noći i tijekom jutra u srijedu. Znači, bit će nam whoa! Dogovor za istraživanje je bio u nedjelju, ne prerano. 🙂 Dan divan, sunčano, toplo. Ipak odlučujemo otić autom do Grafičara, i proći cijelu stazu. Nekoliko auta ispred nas, kod uprave parka, zatvaraju sljemensku cestu, i ne možemo gore.
Suptilno ispitujemo Sablju koje su promjene, jer je dao nešto naslutiti na gelenderu. Nešto spominje Talane, bez spominjanja promjena KT.
Mijenjamo plan: na Koprivnjak ćemo s Talana. Iskobeljamo se iz gužve na Bliznecu, i jurimo za Talane.

Tražila sam od Suzi bombon, onaj koji uvijek nosi sa sobom, neki od jagode i sve miriši na njih. Tutnula mi je u ruku pljoskicu s višnjevcem. I od njeg je sve mirisalo.

Tražila sam od Suzi bombon, onaj koji uvijek nosi sa sobom, neki od jagode i sve miriši na njih. Tutnula mi je u ruku pljoskicu s višnjevcem. I od njeg je sve mirisalo.

Talani

Barem smo startali istraživanje s pravog mjesta.

Koprivnjak

Koprivnjak. Gore nismo našli zastavicu. To nam je bio hint da tu nećemo ić u srijedu.

Tražila sam od Suzi bombon, onaj koji uvijek nosi sa sobom, neki od jagode i sve miriši na njih. Tutnula mi je u ruku pljoskicu s višnjevcem. I od njeg je sve mirisalo.

Upri bombon.

Dan na suncu, na snijegu, na brdu smo dobili. 🙂

UPRI gang

UPRI gang, Talani.

4.2.2018. utorak, popodne
još jedno ISTRAŽIVANJE ZA MK11 8.KOLO
TALANI – ZAVURT – MRZLAK, ODMORIŠTE – GRAFIČAR

Ljiljka, Kalac i ja ipak idemo bacit oko još jednom na stazu, koju je Sablja objavio u trenu kad smo se u nedjelju vraćali sa Sljemena. Svidjela mi se promjena staze, jer ne moram razmišljati o tome kak ću gore autom, s obzirom na snježnu prognozu za sri. A i značajno je skraćeno. Znači, manje ću prtit snijeg. So far, so good.
S druge strane, snijeg znači da će biti manje varijanti, jer tad obično svi idu onom varijantom koja je utabana. To mi pak ne ide u prilog.
Ljiljka ispituje jel ima šanse prestići me po bodovima. Ima. Ako se ne pojavim na nekom od preostalih kola. 😉 Držimo mi fige da ostanem neozlijeđena.

PicsArt_02-06-05.28.49notamused

Oduševljena sam kraticom u Veliki potok.

PicsArt_02-06-05.35.48-led

Zmrnuta bljuzga.

PicsArt_02-06-05.39.47mrzlak

KT2 Mrzlak

PicsArt_02-06-05.24.41-crew

Iako će hrpa ljudi ići isto, ipak skrivam gps na stravi. 😀 Nešto kao gašenje lampe na kolu. 😀
Maja mi se javlja i ispituje može li nekak ostat u ligi. Može, ako Jeka ne dođe na duplo kolo. Kraj Mraka se osjeća u zraku.

7.2.2018. srijeda, 5:30am
MK11 7.KOLO, jgl

Dižemo se rano, gledamo snimku Falcon Heavy, čistimo snijeg s auta, vozimo 30-40kmh, prvi dolazimo na parking. Frane nam posuđuje lopatu, očistimo snijeg ispred auta, čisto da se zagrijemo. Kasnije se Tajči parkirala na to očišćeno, haha 😀

S obzirom na uvjete, dost ljudi se pojavilo. Snijeg pada i dalje. Stavila sam leće da mi se očalinke ne magle, a i nemam brisače na staklima. Prvi put sam koristila štapove, nakon dugo vremena. Orijentacisti ih rijetko koriste, nekak ne pašu u ruku kad njom držiš kartu i kompas. Do gore gledam samo u pod, nema fotki s tog dijela. Ljiljka me prestigla prije Gipsa. Meni pak je za ego dobro sjelo to kaj prestižem cure koje su ranije krenule. Barem to mogu. Hvala im na tome! :*
Gore smo kratko. Suzi i Ljiljka malo ispred mene (ispod 5min). Good!
Prvo su pale grupne fotke na cilju. A ništ nije bilo tako kul kao cijeli niz spontanih group hug-ova na spustu. Baš smo bili super raspoloženi. 🙂

frizura grupaspustsmile suzijurigips VanjaiMo

Kavica u Meridijanu s hrpom nas. 🙂

MajaiMo

Spust, moj najdraži dio JGLa, bio je stvarno magičan.

Sljeme Magic

Spust Magija (klik za veću)

 

Vidimo se predvečer na zadnjem kolu MK11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *