Južni, Srednji, Sjeverni

Broji se sitno do 3.8., odnosno do rođendana Martina Sheena (oca Emilia Esteveza- poznatiji kao bivši suprug Paule Abdul) koji je utjelovio fra Jozu Zovka u „Gospi“.

Nemam nikakvih posebnih novosti. Startamo u 5 ujutro na parkingu kod ulaza u NP Paklenica, a dolazimo drugi dan u Senj, bah.

Ne znamo za nikakve zgubidane koji bi nekoliko sati prodavali zjake u Baškim Oštarijama i čekali V-ovce sa „stvarima za tranziciju“, pa V-ovcima i V-ovcama preostaje nešto od navedenog:

–       opcija „teška kategorija“: natrpati ruksak i uzeti sve što je potrebno na startu

–       opcija „snalažljivost“: u petak napraviti krug po Stupačinovom i/ili Baškim Oštarijama, pojadati se nekom domorocu ili vikendašu i zamoliti da se stvari ostave kod njih (provjereno funkcionira)

–       opcija „avantura“ (a.k.a. „pandžoid“): u petak sakriti stvari na neko od skrovitih mjesta u okolici Baških Oštarija

–       opcija „veze i poznanstva“: zamoliti nekoga da vas pričeka sa potrebnim stvarima u vrijeme kada ćete dolaziti u Baške Oštarije.

U svakom slučaju, budite kreativni, uporni i snalažljivi kakvi ionako morate biti ako se odlučite na ovo. Naravno, Baške Oštarije nisu obavezno mjesto za punjenje baterija pa si svatko tko ima mogućnosti može opskrbu srediti gdje god hoće (Rujno, Panos, Dabarska kosa, Alan, Zavižan, Oltare, što već…). Društvo/pratnja na svim/nekim etapama je totalno OK.

Dojave s terena od prije par dana:

–       voda na Marasovcu je OK (direktan uvid: I.M.)

–       pumpa na Stapu radi (direktan uvid i SMS info: T.P.)

Uzimajući u obzir moj jeremijluk, bit će dobro ako se dokotrljam do crkvice na Velikom Rujnu, ali dolazim.

Ponavljam: V140+ nije službena trka/događaj i nema organizacije. SVATKO SUDJELUJE NA VLASTITU ODGOVORNOST. Sređivanje prijevoza do Starigrada i od Senja ili bilo kojeg drugog mjesta gdje se odustane je također osobna stvar svakog sudionika.

Za sad izgleda da će biti toplo. Sunce jače drma od Čičine doline do Račabuše, a kasnije je dosta šume pa je lakše.

 Vremena i prolaze si mjeri svatko sam. Ako netko odustane, cijene se SMS dojave.

Obavezno: hrana i voda u skladu sa stvarnim/osobnim potrebama, mobitel, lampa, kapa, karta tko ne zna put. Pogledajte preporuke i savjete u prethodnom postu na ovom blogu.

V140+ nije zezancija. Pamet u glavu i oprezno.

Tko dolazi, neka mi samo do četvrtka (kraj dana) pošalje broj svog telefona na telefon/mail.

Kult Vaganskog vrha

Kult Vaganskog vrha

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Južni, Srednji, Sjeverni

 1. mukki says:

  U narcisoidnom stilu ću prvi komentirati svoj post: dakle… možda ispustimo jezike od vrućine već na usponu do Čičine doline i odmah se vratimo natrag na kupanje u Starigrad, možda od nekog daljnjeg punkta ne produžimo do Senja nego se negdje spustimo na more… sve je OK. Bez forsiranja, svatko ide kako mu paše i kako se osjeća… nije nikakva trka niti svjetsko prvenstvo. Vruće je i nije se za zezati niti treba glavom kroz zid.

 2. mukki says:

  … ali probali bumo dojti do kule Nehaj.

 3. mukki says:

  Odgođeno do stabilizacije učesnika.

 4. kliker says:

  čekati će on nas

 5. Krešo says:

  ajde bilo bi vrijeme za neki novi post

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena.