Kae sa žutom mrkvom?

Režem ja žutu mrkvu zajedno s ostalim povrćem, jer bumo kuhali “bogatu juhu”. Pod bogata naravno mislim bogata povrćem, a ne za bogate ljude…iako, informacija koju uskoro saznajem dovodi u pitanje etimologiju imena te juhe. Naime, žuta mrkva je znatno skuplja od ove normalne sirotinjske mrkve i to me dovodi u egzistencijalne dileme.


Treba li meni ta snobovska mrkva? Sigurno da milijuni ljudi žive bez te mrkve, samo s običnom mrkvom. Ima li ta žuta mrkva neke posebne benefite i hranjive tvari naspram obične? Zaključujem da ne pošto ostatak čovječanstva normalno funkcionira s običnom mrkvom.


E sad pošto dobro poznajem princip matematičke indukcije, odma zaključujem da mi ni obična mrkva nije esencijalna, jer ziher korabica, celer i peršin imaju dovoljno svega kaj mi treba. Ali sad pak iz iste te indukcije zaključujem da mi nikaj ne treba, i ne, ne ciljam na autofagiju.


Nakon nekog vremena dolazim do zaključka da je malo vjerojatno da mi nikaj ne treba, a to onda rekurzivno znači da mi treba sve, pa i žuta snobovska mrkva koja je tvrđa od obične i zbog koje se sve ostalo u juhi prekuha i bude za kurac.


Možda bolje da i dalje ne odgovaram iskreno na pitanje “O čem razmišljaš?”.

One reply

  1. Maki says:

    Ako žuta mrkva i ima benefite, trebala bi ih imat pun kufer više od obične mrkve. Jer zbog nje je sve ostalo povrće u juhi za kurac. A i skupa je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *