Ožujak-svibanj

Hodam i dah se stapa sa šuštanjem lišća, puls se integrira s rosom, koraci se miješaju s izlučevinama žlijezda kamena. Oteti i asimilirani život; nov, sveobuhvatan, mutant organizam. Dvoje postaje jedno, redefinira se spajanjem. Odumiranje identiteta, osobnosti. Re-čovjek, re-okolina.

Križanje grana i ruku, latica cvijeća s rastavljenim probavnim traktom, kapilara lišća i vena, godova s linijama na dlanovima, peteljki listova s kostima razmontiranog skeleta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kora drveća natopljena limfom, nasip borovih iglica u očnim dupljama, slama utkana u mišiće, šljunak u krvotoku, prašnici raspršeni u tetivi, smjesa prešanih čičaka i vlažne zemlje u ždrijelu.
Lišajevi omotani oko toplog srca.

U prostranim dolinama i kraj sjena planina. Napušteni kamenolom. Sunce utisnuto na tapetu horizonta. Povijeno, klonulo drveće, mahovina, dijagonale insekata nad plohom livade, stilizirani leptirov luping iznad tratinčice, sporadično kreštanje vrana utrljano u zrak.
Roj muha nad mrtvom krticom pokraj neiščupanog buketa jaglaca.

Proljeće. Hod/trk/sve je u redu, sve će biti u redu.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ožujak-svibanj

  1. toni m says:

    Ne znaš kaj je bolje. Pjesma sama po sebi? tvoj osjećaj za prirodu? tvoja opažanja prirode? il ova luda slika gore? Fala za ovo!

  2. konjina says:

    Mukki ti si blesav…zašto sam opet ovdje po tko zna koji put?!

  3. mukki says:

    Konjina!
    Hvala na komplimentu :), a to zakaj se tu smucaš je malo teže pitanje.

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena.