V140 za vječnost

2020. je bila malo čudnija godina od par prethodnih pa je lani trebao biti održan i posljednji V140, ali s obzirom da trebamo ostati stabilni u ova vrlo interesantna vremena, V140 (faktor mentalnog zdravlja) je za našu dobrobit samostalno donio odluku da će možda ići (i) dalje. S druge strane, moguće je da je V140 2020. bio zadnji i da ga više neće biti. Možemo samo nagađati. Nije lako odgonetnuti, ali nije ni važno. U svemirskom poretku stvari ta informacija je nebitna. Monolitni V140 se oteo kontroli organizatorima i postao samostalan događaj s logikom koja nama smrtnicima nije dokučiva. V140 je izvan granice razuma i skučenih okvira ljudske percepcije! V140 je metadogađaj.

Staza je otvorena zauvijek.

Sad kad je sve jasno, evo i rikverc-raspisa (primjereno vremenima kad je dosta stvari naglavačke) za V140 2021. čije održavanje je upitno i obavijeno velom mistike:

Svatko kreće kad mu/joj odgovara i s parkinga u Paklenici se moguće otisnuti nekog dana (npr. 2.7.) od 16.00 do 23.59 (službeni start kojeg nitko ne shvaća ozbiljno je upravo u 23.59). Polazak je iz niskog starta. Vaganje po kategorijama, izjave novinarima (“A gledajte, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti. Najvažnije je proći Oltare.”) i doping kontrola (“Iscijedi koju kap, dušo!”- legendarna dr. Castillo-Pupić koja je nakon izbacivanja iz liječničke komore našla angažman na UPRI događajima) pola sata prije polaska. Trasa je poznata, rutinska i jednostavna: parking Paklenica- Ivine Vodice- Vaganski vrh- Zavižan- Senj. Voda je dostupna na par mjesta (hrana samo na jednom).

Tko se odluči na pokret nosi sve što mu/joj treba sa sobom, a oni/e bez funkcionalne lampe i dovoljno vode/hrane bi mogli imati manjih poteškoća na trasi (usput, barefoot varijanta prelaska staze nije preporučljiva zbog par dionica asfalta).

Limit dolaska do kule ili plaže u Senju je valjda… hm… 46 sati? Dobra mjesta za eventualno povlačenje sa staze su Baške Oštarije, Alan ili negdje drugdje gdje spas u slučaju problema mogu ponuditi brat/sestra, pratitelji s Instagrama, Uber, muž/žena, prijatelji/ca, roditelji, kolege s posla ili (ne)registrirani/a partner/ica. Napomena: Ramino korito nije dobro mjest0 za povlačenje sa staze.

Napadi defetizma, grčevi, osjećaj nedostatka volje i gubitka samopouzdanja, glad, malaksalost (“Bis zum Kollaps/nicht viel Zeit!”), žuljevi, halucinacije i razni zdravstveni problemi mogu se pojaviti na nekoliko mjesta na stazi. Dolazak na start i odlazak s cilja u vlastitom i u nikakvom drugom aranžmanu.

Obavezno smirivanje svih unutarnjih/osobnih turbulencija barem 7 dana prije polaska.

Organizatora više nema, a i da ga ima, ne bi mogao dati odgovor ni na jedno pitanje.

Prođi stazu.

P.S.

Društvo na koje ćete možda naletjeti na trasi:

  • plato na Vaganskom vrhu: pagan društvo/štovatelji prekršćanskih božanstava; zapaljena vatra malo dalje od križa na vrhu, intenzivan miris metvice i sušenog bilja; nekoliko muškaraca i jedna žena u crnim haljama sjede u formaciji polukruga, gledaju prema Lici. Miroljubivi, ali nisu pričljivi. Izbjegavajte fotografiranje.
  • Račabuša: crust punk/vegan/anti-civ komuna ”Zerzan istok” (7 stalnih stanovnika i povremeni gosti). Puno dreadlocksa, pohabana CrimethInc zastava, zakrpana odjeća, nekoliko zlatnih retrivera koji se muvaju uokolo. Nitko se ne predstavlja imenom/prezimenom. Možete dobiti higijenski sumnjiv piercing obrve za “donaciju” ili za paket zobenih pahuljica.
  • livada kod šterne Šugarska duliba: psy/goa underground party u tijeku. Predlažem da se ne zadržavate dulje od nekoliko minuta i ne dirate stolić s PEZ bombonima.
  • Rončević dolac: poluleg… u redu, ilegalni i dosta opasni Shank Prakshalana tretmani u vikendici 300 metara od ceste (1200 kn za 2 dana, potpuni tretman, konzultacije i oporavak). Za one kojima se ne da trčati/hodati još par km do kraja, mogu odustati i skrenuti u vikendicu. Obavezna rezervacija dan prije (možete nazvati ili poslati SMS sa Struga).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena.