Simmeringerbad

Već tjedan dana kašljem. Suhi kašalj, ali kad krene, ne pušta. Bole rebra poslije. Da mi dani ne prolaze bez trkačkih treninga, pojačao sam plivačke treninge. Znam se zakašljati na bazenu, ali uspijem i smiriti prije nego bude prenaporno. Istraživanje bazena me dovelo u Simmering. To je kvart u kojem sam trčao prvu ovogodišnju utrku (10. Simmeringer Haide Dreikönigslauf). Jugoistočni dio Beča i prometno dosta udaljen i od stana i od posla. Sam bazen je izvan dohvata podzemne željeznice, pa se ide još par stanica tramvajem. Uglavnom, trebalo mi je 40-tak minuta, što mi zvuči puno, jer sam naučio da s podzemnom svugdje dođem brzo.
Bazen (Simmeringerbad) je plitak, kao onaj na Ottakringeru. Iako sam došao oko 19 sati, bila je gužva, ali tako je i na drugim bazenima, računajući i zagrebačke. S druge strane, nije to loše. Moram se navikavati na gužvu, jer će biti gužva i na natjecanju. Ovdje i za sada me barem nitko ne udara. 🙂

Croatia - Serbia

Gornja slika je ilustracija kako nas (balkanska plemena) doživljavaju moji susjedi iračani iz obližnjeg Internet kornera. Uostalom, koliko vas je u stanju reći nešto o razlikama između šiita i sunita? Tako smo i mi njima balkanci. Srećom, razlikuju nas od turaka i bugara. Ako to možemo nazvati srećom. Ne zaboravimo, Turska je kandidat za ulazak, baš kao i Hrvatska, a Bugarska je punopravna članica.
🙂