Hütteldorferbad

Lijepo sunčano jutro. Krećem u 14. bezirk (okrug), na bazen koji se zove Hütteldorferbad. Vozim se linijom podzemne željeznice U4 do zadnje stanice Hütteldorf. Nakon toga 10 minuta pješke po živopisnom mjestašcu. Lokalne birtije, grčki restoran, male kućice u sporednim ulicama. Dolazim do plivališta. Plivalište ima zabavni park (aquapark), što mi je odmah prizvalo neugodna sjećanja na Diana-Erlebnisbad i nemogućnost plivanja, odnosno treninga. Ovaj puta sam prije odlaska na bazen proučio što piše o tom kupalištu, pa sam znao da imaju i sportsko “korito” (sportbecken). No, imao sam malih poteškoća dok sam ga našao. Sportski bazen je na razini iznad zabavnog dijela, pa sam se malo motao okolo i u nekom trenutku unezvjereno tražio osoblje bazena, koje bi me uputilo u pravom smjeru. Sam bazen je uzak, odnosno takav je dojam. Stavili su dvije trake za mlade plivače, a ostatak plivača se stisnuo u prostoru za tri plivače trake. Srećom, nije bilo puno plivača i mogao sam lijepo plivati bez stalnog izbjegavanja i provjera staze. Kasnije se bazen napunio s roditeljima, ali je gužva trajala 20-ak minuta, a onda su nestali jednako misteriozno, kao što su i došli.
Plivao sam 2.500 metara. Prvih 1.000 metara sam radio tehničke vježbe. Vježba koja se u engleskoj literaturi spominje pod nazivom “catch-up stroke”, a koja mi je nova u programu, počeo sam ju prije dva weekenda, sada mi ide bolje. Koordinacija se poboljšala, znam na kojoj strani udišem, pazim kuda ruka ide i kada okrećem tijelo. Prvo vježbam samo jednu stranu, pa drugu, a kasnije naizmjenično. Plivam u laganom tempu. Tek ponekad ubacim brzu 50-tku (50 metara).
Na samom kraju treninga, dok sam izlazio iz bazena, uhvatio me grč u desnom listu. Posljedice grča sam osjetio i popodne, kad sam otišao na Prater na trčanje.

Otrčao sam 18 km. Sutra moji drugari trče maratone u Parizu, Linzu i Osijeku. Meni je ovo zadnji weekend prije Bečkog maratona. Još uvijek razmišljam trebam li napraviti nekakvu strategiju ili jednostavno krenuti, pa dokle noge nose. Postoji i određena zabrinutost, jer već jako dugo nisam napravio trening duži od 22 km.