“Kako i kada se prijaviti za triatlon utrku?” – bi bio manje senzacionalistički naslov ovog posta.
Ove godine mi nisu ključni maratoni, polumaratoni ili trekinzi. Ovo mi je godina triatlona s ciljem završetka Half IronMan distance, kako god to nekome banalno zvučalo. Ne zaboravimo da sam prošle godine podbacio u tom cilju!
Napravio sam si plan triatlona na kojima mislim sudjelovati. Još uvijek u nekom svom hrvatskom modelu razmišljanja, gdje se za utrku prijaviš najviše dva tjedna ranije, tako sam i ovdje ostavio malo manje vremena za prijave. Za utrku Hervis Vienna City Triathlon koja se održava 28. svibnja, sam se htio prijaviti 14. travnja. Šest tjedana ranije mi se činilo i više nego dovoljno. Dolazim na web stranicu, čitam čudan tekst na njemačkom i mislim si da loše razumijem, pa svejedno stisnem link za prijave i potvrde se moje sumnje. Geschlossen! Zatvorili su prijave sedam (brojkom: 7) tjedana prije utrke, jer su popunili kvotu. Prijavilo se rekordnih 1.108 natjecatelja! Od toga 644 natjecatelja za Sprint i 464 natjecatelja za Half distancu.
Zakasnio sam samo tjedan dana. 🙂 Odmah sam se prijavio za slijedeći termin 11. lipnja, kad će biti sprint i olimpijska distanca. Prijavio sam se za olimpijsku distancu. Bit će to dobar test za Zagreb Open, za koji još nisam vidio da su prijave počele. Valjda neću i tu zakasniti. 🙂