Nakon jučerašnje kiše i oluje, dolazi divno nedjeljno jutro. Ovaj mjesec malo zaostajem u trkačkoj kilometraži. Nekako neformalno se dogodilo da trčim malo više od 130 km zadnjih par mjeseci i htio bih održati taj običaj. Da bih i ovaj mjesec to napravio, moram danas napraviti trening od preko 20 km.
Nešto prije 11 sati krećem od kuće prema Prateru i već mnogo puta spominjanoj Hauptallee. Do Pratera sam otrčao nešto manje od 5 km, a onda nastavak trčanja. Nešto sam razmišljao da bih se igrao s fartlekima, ali sam odustao, jer je to ipak intelektualni rad, a nemam volju brojati, računati i sve ostalo. Hauptallee je naravno puna trkača, biciklista, rolera, nordic walkera, roditelja s djecom i svih ostalih.

Sri Chinmoy maraton team
Ne bih ja spominjao ovaj trening, da mi nešto nije privuklo pažnju. Na jednom dijelu vidim ograđeni dio. Veliki natpis “Sri Chinmoy maraton team”. Zainteresirano pogledam, upitam ekipu koja se tamo mota o čemu se radi. Drugari su imali 6-satni maraton. Sa smješkom na licu zaključim da je to samo pola Forrest Gumpa. 🙂 No, organizacija je dobra. Stol s 10 zapisničara ili sudaca, jedan stoji pored dvije ploče na kojima se vide rezultati. Iza stola sa sucima dolaze stolovi i stolice s okrijepama za trkače. Dio štafetnih trkača sjedi, odmara. Neki leže na dekama. Atmosfera koja jako podsjeća na zagrebački Forrest Gump.
Razlika u odnosu na zagrebačku utrku je u količini plakata koji stoje uz stazu. Mnoštvo plakata s afirmativnim porukama.

Evo par linkova:
http://www.srichinmoyraces.org/
http://at.srichinmoyraces.org/
http://at.srichinmoyraces.org/6h-lauf-wien

A evo i par linkova na Forrest Gump (za moje inozemne čitatelje):
The world will never be the same once you’ve seen it through the eyes of Forrest Gump
Forrest LIVE!!
My Mama says they was magic shoes. They could take me anywhere.
Mama always said miracles happen everyday. Some people don’t think so, but they DO!
Forrest Gump – post scriptum

Uglavnom, odradio sam trening od 27,5 km, pri tome pocrnio po rukama, iako sam 80% vremena trčao u hladu. Mažite se kremama protiv sunca i ne štedite na zaštitnom faktoru!
I pijte dosta vode dok trčite. Na Hauptallee ima dosta pumpi za vodu. Tako je nekada bilo i u Zagrebu, a onda su nekako nestale. 🙁 Zdravstveni razlozi? Komercijalni razlozi? Nešto treće, što ne razumijem?