Za početak jedna prigodna, nabrijavajuća pjesmica za nedjelju.

Prošli weekend se ekipa zabavljala na PUŽ-u. Priznajem da mi je žao jer nisam išao. Pustolovne utrke me zanimaju. To je zbir svih (sportskih) aktivnosti kojima se bavim, a mjesto radnje je u prirodi, podalje od asfalta i mnoštva ljudi.
Koliko sam pročitao na web stranici, Vukodlak je (po običaju) napravio odličnu utrku.
Zapravo, kad već razmišljam i maštam, nekakav krajnji cilj bi bio pustolovna utrka s elementima preživljavanja. Nešto tipa, doći od točke A do točke B, uz uvjete izbjegavanja asfaltiranih prometnica i naselja koliko je to moguće, bez okrijepnih stanica, uz uvjete ponesi što ti treba da dođeš do cilja, da traje više od 24 sata, po mogućnosti nekoliko dana, hrana iz prirode, …
A sada nazad u stvarnost.
PUŽ nije usamljena utrka, nego je dio Pustolovne lige. Ove godine “brijem” po triatlonima, a vjerujem da ću slijedeće godine, u svoj sportski kalendar, ubaciti pustolovne utrke. Pitanje je što će izaći iz kalendara. 🙁

Ovaj weekend, dok ću se ja zabavljati u Austriji, na domaćem terenu će se triatlonci zabavljati na:
Jarunska Triatlon Liga – 3. kolo
Triatlon Gornja Stubica (Sprint i Supersprint)

Trumer triathlon
… se održava u mjestu Obertrum am See u pokrajni Salzburg, 10-ak kilometara od samog Salzburga.

Pripreme
Imam značajan pad u volumenu treninga, prvenstveno trčanja. Do početka lipnja (6. mjesec) sam imao po 130 km mjesečno, a onda sam u lipnju i srpnju napravio ispod 40 km mjesečno, računajući u tu kilometražu i natjecanja. Drugim riječima, skoro da uopće nisam trenirao. Opravdanja imam, ma kako dobro i uvjerljivo zvučala, ali kilometri su izostali.
U travnju i svibnju sam jedino uspio skupiti više od 100 km na biciklu. Kad bi se “izuzela” natjecanja, vidjelo bi se da vozim povremeno. Biciklizam trenutno doživljavam kao najslabiju kariku.
Plivanje je ove godine “hit”. Vrlo dobra kilometraža (55 km ove godine). Mali podbačaj u svibnju i sada u srpnju zbog gužvi na bazenu.

Tjelesna masa je na vrlo dobrih, za mene, 81 kg. Imao sam carboloading, ne baš strogo po pravilima, ali mislim da će biti pozitivnog efekta.

Motivacija
Priznajem da mi je počela padati motivacija za utrku. Siguran sam da mogu plivati, nikada nisam napravio više od 70km na biciklu i tu je zapravo najveći rizik. Biciklistička staza ima 930 m uspona. Tu je izazov. Trčati mogu, ali bit će zanimljivo koliko brzo zbog umora od prethodnih aktivnosti. Na zadnjim natjecanjima sam imao pad tempa na trčanju. Bit će mi zanimljivo vidjeti kako će se tijelo ponašati, a i glava.
S druge strane, vrijeme je da “povratim čast” izgubljenu prošle godine u Saalfeldenu. Uz to, u zadnje vrijeme je dosta hrvatskih natjecatelja završilo IronMan, a čak je Andrej V. popravio hrvatski rekord. Naravno, moram spomenuti i Sljemensku Neman – Churu, koji je, prvi iz trekerskog svijeta, koliko je meni poznato, završio IronMan (zapravo MoraviaMan). Naravno, da me “svrbi” da i ja to upišem u sportski CV. 🙂 Ovo zvuči kao najava. 🙂

Očekivanja
Nadam se završetku unutar 6 sati. Ugrubo, 1 sat plivanja (s tranzicijom), 3 sata bicikla (možda sam se precijenio), 2 sata polumaraton. Ako bude ispod 6 sati, jako sam zadovoljan, a ako bude iznad, bit ću zadovoljan. Ako netko misli da je to “pljuga”, neka mi pokaže da može brže. 😉

Bit će 5 hrvatskih triatlonaca.
Startna lista

Blogs:
Trumer triathlon 16-17.7.2011 by Patrčević