Start 1. kola X duatlon zimske lige 11/12

… u organizaciji TK Zagreb i AK Sljeme.
Start je u 9:30 sati za razliku od prošle godine, kada je bilo u 11 sati, a startnina je 15 HRK, za razliku od prošle godine, kada je bilo 10 HRK. No, srećom, ne radi se o galopirajućoj inflaciji, nego o težnji za usklađivanjem cijena i standarda s Europskim cijenama i standardima (šatro). Tako se prva dionica trčanja povećala s 3.650m na 4.450m, a biciklističkog dijela s 8.900m na 10.600m. Naravno, staza je promijenjena. U trkačkom dijelu smo dobili više off road staza, no, na žalost, u biciklističkom dijelu je produžen asfaltni dio. Tu mi nedostaje pokoje brdo, odnosno uspon/nizbrdica. Biciklistička staza je relocirana, pa više ne ide po pješačkoj stazi, nego po cesti, što bi trebalo smanjiti potencijalne sudare s pješacima.

Organizator je održao briefing (hm, kako to pravilno i adekvatno prevesti?) i objasnio promjene i kuda ide staza, no unatoč tome bilo je dosta promašaja. Neki su pri tome produžili stazu, a neki skratili. Nisam pravovremeno vidio da je Janko napravio odlične karte s 3D mogućnostima.
Staza:
Prvo trčanje = 4.450m
Bicikl (off-road) = 10.600m
Drugo trčanje = 1.250m

Utrka
Trčanje je počelo u relativno laganom tempu, tako da sam i ja bio u vodećoj grupi. Iskreno, nije mi se svidjelo i nakon nekoliko minuta sam ih pustio da odu. Grupa se lagano razvukla, a nakon brdašca sam ih gledao s pristojne udaljenosti. Ostatak trčanja je prošao bez nekih posebnih događaja. U zadnjih 600-tinjak metara me dostigao Ivan M., pa smo zajedno završili trkački dio uz dogovor da idemo zajedno na biciklu, kao na ljetnim trening ligama.
U tranziciji sam potrošio 35 sekundi. Sada se pitam što sam radio.
Na biciklu ubrzo dostižem Ivana i krećemo zajedno, drafting rules. Sustižemo mladog natjecatelja (S.) te sva trojica draftamo. Na prvoj smjeni gubimo Ivana. Ne sjećam se sada što ga je spriječilo da nas prati te sam imao preispitivanje savjesti, trebamo li ga čekati, ali radilo se o ranom dijelu utrke i produžili smo. Na otoku, nešto prije silaska s asfaltne šetnice prestižemo Kizu, a kasnije dostižemo, na moje veliko iznenađenje i Gordana Z.. Gordan se žalio na bicikl, ali je prihvatio moj poziv da nam se pridruži. Zajedno rješavamo dva kruga po otoku, a u povratku radimo grešku. Bio sam vodeći u našoj trojci i nakon kanu kluba skrećem lijevo, po stazi od kuda smo i došli. Vidim da Gordan produžuje ravno, po staroj stazi. Stajem, gledam, razmišljam i misleći kako on bolje zna stazu, pozivam našeg juniora da krenemo za Gordanom, kojeg uskoro stižemo i vozimo zajedno do kraja. U ovom kraćenju smo “uštedjeli” 390 metara, čime smo vremenski “uštedjeli” do jedne minute, a to ne bi utjecalo na krajnji poredak. Kasnije smo pričali i nismo bili jedini koji su promašili stazu. Bilo je još onih koji su kratili, ali i onih koji su produžili stazu.
Za drugu tranziciju mi je trebalo 22 sekunde.
U drugom trčanju sam bio iza svojih biciklističkih partnera. U drugom trčanju sam bio sporiji (4:44min/km) nego u prvom (4:42min/km) bez obzira na dužinu.
Staza je bila suha, bez blata, bez snijega. Bilo je hladno, ne znam koliko stupnjeva, ali toliko hladne da su nam se sutkinje (Žana i SF) smrznule. Osim 18 odraslih natjecatelja, bilo je i 12 djece u dobi od 8 do 16 godina. U ovih 18 odraslih, bilo je 3 žene, među kojima i ZakonitA, te radosno i ponosno javljam da je bila prva. 🙂

Okrijepa
Na početku spominjem povećanje startnine na 15 HRK. Pošteno bi bilo da spomenem i što se dobije. Osim organizacije, mjerenja vremena i još nekih sitnica, tu je i vrlooooo bogata okrijepa na kraju natjecanja. Vrijedni roditelji mladih natjecatelja su napravili bogati roštilj. Piletina, ražnjići, kobasice, čevapi. Sve se to moglo zaliti s vinom, pivom, sokovima. Fešta većeg kalibra. Jel ovo bilo tako bogato zbog proglašenja pobjednika ljetnih trening liga ili će ovako biti i na slijedećim kolima, dođite i provjerite. 🙂

U slijedeća dva kola se neću natjecati. Slijedeći put ću biti u Lisabonu, u niskom startu pred maraton, zadnji za mene ove godine, a na 3. kolu ću vjerojatno biti u Zelini nakon romantične i nezaboravne Blaterse.

Total time: 0:51:27
Avg HR: 164
Max HR: 176

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati – odrasli