Jarunska liga je službeno natjecanje Zagrebačkog triatlonskog saveza.
Ove subote je izbor bio veći nego je to uobičajeno, pa su triatlonci i triatlonke mogli birati super sprint, sprint ili olimpijsku distancu. Natjecanje je počelo u 7:30, ranije nego obično, a startnina za olimpijski je bila 25 HRK.
Zbog ranog starta, skoro nisam došao, ali je žudnja za treningom prevagnula.

Plivanje
Voda i dalje ugodno topla. Prije početka je Joža D. održao briefing, no dosta natjecatelja ga nije pažljivo slušalo, što je rezultiralo skraćivanjem plivačke dionice za većinu. Ja sam štreberski odradio zadanu dionicu te time zaostao nekoliko minuta. Obzirom da nisam „nabrijan“ na rezultat ili plasman, potpuno mi je svejedno što su drugi kratili. Plivao sam u rekreativnom tempu, pazeći na tehniku, razmisljajući kako da smanjim vrludanja. Polako se vraćam u plivačku formu.
Time: 0:33:16

T1
Sviđa mi se što je trčanje po tranziciji kraće nego na ZG Openu. Kako je glavnina „olimpijaca“ otišla par minuta ranije, ne žurim. Vozit ću sam, što je potpuno prihvatljivo za „IronMana“. Malo sam bahat, ali budi i ti „IronMan“, pa se bahati. 🙂
Time: 0:01:53

Bicikl
Krenuo sam sam. Kasnije vozim u društvu Mirka S. u laganom tempu. Pričamo dok kilometri prolaze. Jedno vrijeme sam „vukao“, a kasnije smo vozili opušteno. Nakon što je Mirko otišao u tranziciju, jer je vozio manji broj krugova (sprint triatlon), dostigao sam Jožu D. S Jožom sam isto pričao. U predzadnjem krugu su nas dostigli „olimpijci“, pa smo jedno vrijeme išli s njima, a zadnji krug ponovo sami. Pred sami kraj je došlo do prometnog incidenta. Na južnoj strani se okretao neki crni Audi A3 Daruvarskih registracija. Vozač se okretao preko obje trake i nije nas vidio. Kako je blokirao obje trake, probao sam ga obići s njegove prednje strane, uz sam rub ceste, no on je krenuo na mene. Tko zna gdje je gledao. Joža ga je malo „počastio“ raznim epitetima, pa mi je kasnije vozač mahnuo u znak isprike. Potrebno je gledati vozača, a ne automobil. Moglo je biti neugodnije.
Time: 1:12:32

T2
Već se pitam, mogu li napisati nešto maštovitije od: „ostavljam bicikl i kacigu i idem na trčanje“? Ah, da, mijenjam „sport“ na Garminu. 🙂
Time: 0:00:17

Trčanje
Na stazi tek sedmorica trkača. Vrlo brzo dostižem mladoga Ferrer-a (koji nije na ciljnoj listi), s kojim kasnije trčim nekoliko krugova i ponovo pričam. U zadnjem krugu je mladac pobjegao glavom bez obzira.
Mislite li da previše pričam na utrkama?
Time: 0:49:29

Total time: 2:37:29
Avg HR: 148
Max HR: 166

Raspis:
Raspis