Na prošlotjednim treninzima sam primjetio veliki pad kondicije zbog četverotjednog netreniranja. Osjećam se težak, a taj osjećaj je poduprijet objektivnim mjerenjima (vaga). Uspješno sam se oporavio od gubitka mase koji se dogodio tijekom priprema za MoraviaMan. Štoviše, napravio sam i „overcompensating“. Okolina je lijepo primjetila da sam opet onaj stari „FatMan“. FatMan lives forever i nikakav MoraviaMan ga ne može uništiti. 🙂

Plivanje
Voda ugodno topla, puno natjecatelja, ali me nitko nije udarao i nije bila gužva, tako da atmosfera nije bila ona prava, triatlonska, nego više bazensko-plivačka. Nakon što sam neko vrijeme vrludao prema prvoj bovi, shvatio sam da će biti bolje da plivam pored konopa koji ide po sredini jezera. Kao što sam već pisao, izgubio sam snagu za plivanje i ruke više ne vuku kao prije mjesec dana.
Time: 0:16:31

T1
Odjevam sve što je potrebno i ne žurim pretjerano.
Time: 0:01:55

Bicikl
Iz tranzicije krećem sam. Nakon prvog kilometra se okrećem i gledam jel’ netko iza mene pa da zajedno vozimo. Primjećujem da se jedan natjecatelj približava, pa usporavam da što prije nastavimo zajedno. Sustiže me Davor D. iz TK Maksimir. Uz dobre i brze smjene postižemo dobar prosjek od 34,8 km/h. Putem skupljamo jednog natjecatelja, ali on nakon nekog vremena otpada. Polovinom drugog kruga nas pretjeće mala skupina, u kojoj se nalaze vrhunski triatlonci Eugen J., Daria P. i još jedan natjecatelj. U tom trenutku odlučujem da ćemo im se „prikrpati“. Moram priznati da ih nije bilo nimalo lako pratiti. Pri tome smo se „šlepali“, bez da smo davali smjene. No, nisu se ni oni mjenjali. Neimenovani vozač je bio na čelu i vukao nas sve do kraja kruga, a onda su Eugen i Daria otišli u tranziciju, a nas trojica produžili. No ubrzo je taj treći usporio. On nije bio u utrci, nego je očito imao funkciju omogučiti bržu vožnju na biciklu ostalima. Davor i ja nastavljamo treći krug.
Time: 0:33:05

T2
Brzo ostavljam bicikl i kacigu i idem na trčanje. U svemu tome je Davor bio brži i ostvario je početnu prednost i brže je napustio prostor tranzicije.
Time: 0:00:xx (nepoznato)

Trčanje
Davor je na trčanju polako, ali sigurno povećavao prednost. I na trčanju sam težak i usporen. Jednostavno ne ide bolje u ovom trenutku. Prvi krug od 2,5 km sam imao prosječan tempo od 4:40 min/km, no kasnije mi je tempo pao i ukupan prosjek mi je bio 4:49 min/km.
Time: 0:24:05

Total time: 1:15:36
Avg HR: 141
Max HR: 174

Unatoč prilično lošoj izvedbi, zaostao sam samo 10 sekundi iza drugoplasiranog u svojoj kategoriji (Mario K.) te minutu i pol iza prvoplasiranog (Davor D.). Očito je i drugima bio težak dan.

Raspis:
Raspis