Što se to bijeli u crvenom?

Došao je vikend kada sam odlučio ostati u Beču. Prošli vikend sam trčao maraton u Berlinu, pa bi bilo kretenski (tako bar kažu neki teoretičari) da ovaj vikend idem trčati u Zagreb, a i osjećam nekakav umor. U četvrtak popodne mi je bilo mučno na poslu. Isti osjećaj je bio i u petak i zapravo sam čekao vikend, da se u miru razbolim i u ponedjeljak budem opet spreman za posao. U subotu sam morao kod turaka po voće i po neke žvakalice za najmlađe i najdlakavije dijete (Luna), a kako sam vidio da bolest oklijeva, otišao sam na biciklistički trening od 100km. Da, još uvijek pokušavam održati biciklističku kondiciju. Tijekom vožnje po sunčanom i toplom (cca 20°C) vremenu, nekako me puknulo da želim u Zagreb. Nešto sam se raznježio, a dugotrajan trening i boravak na zraku me je totalno „nabrijao“, napunio energijom i odlučio sam doći u Zagreb. Dolazak u Zagreb sam odlučio iskoristiti i za dugački trkački trening u ugodnom društvu, tako da sam zamolio Zakonitu da mi nabavi startni broj za Hervisov polumaraton. Svaka joj čast, imala je 45 minuta na raspolaganju.
Primjetio sam kako treninzima znam „preskočiti“ bolest i to mi je baš super. Umjesto da me trening dotuče i da se bolest lakše razvije, zapravo se događa da se bolest umori i odustane.

Samo gledaj, stižem te.

Kada dodjem na neku utrku, obično imam nekakav cilj, viziju što želim s tom utrkom. Sada nisam imao nikakvu viziju. Zapravo sam htio trčati s Ivshom i pričati s njim. Mislio sam da je on „balon“ na 1:49, no bio sam u krivu i tražio novu žrtvu.
Utrka je počela, a ja nisam odlučio što želim, tek lagani trening ili ispitivanje snaga za jesenski dio sezone? Ubrzo sam naišao na Janka i njegovu skupinu, te sam im se pridružio. Nakon okreta u Dubcu, skupina se počela polako raspadati. U grupi su relativno malo pričali, pa sam na Trgu odlučio ubrzati.
Iako sam osjećao umor u nogama, uspio sam ubrzati i održati dobar tempo do kraja. Zadovoljan sam s vremenom koje sam postigao.

Do kraja godine, želja mi je da polumaraton istrčim ispod 1:40. To baš i neće biti lako, jer mi je motivacija za trening prilično slaba, a skidanje 8 minuta nije malo.

Distance: 21.097 m
Time: 1:48:34
Avg pace: 05:09
Avg HR: 152
Max HR: 162

Rezultati:
Rezultati

Blogs/web:
PRVACI HRVATSKE U MARATONU!! – AK Sljeme
Rekordan broj trkača na zagrebačkim ulicama
Kako sam istrčao svoj prvi polumaraton? // nedjeljno prednabrijavanje by Goran 🙂