Andrej Vištica (desno) i Žohar (lijevo)

IronMan gang na X-duatlonu

Broj natjecatelja je veći od najhrabrijih očekivanja organizatora. U nekom trenutku, kada sam vidio kako Vitja priprema ligu, pomislio sam kako će ova liga dosegnuti i broj natjecatelja na ZG Open-u (olimpijska distanca). Trenutno brojimo preko 100 natjecatelja u dječjoj i odrasloj kategoriji.

Domaći (sportski) celebrities su prepoznali veličinu i značaj ove utrke, pa su se došli pokazati. Andrej se upisao u natjecateljsku listu, a na slijedećim kolima očekujemo i druge celebritije.
Od blogerskih celebritija, tu je već “tradicionalno drugi” Online Nutricionist.

Trčanje
Na startu je bila gužva i sada se razlika između bruto i neto vremena mjeri s nekoliko sekundi (više nego prošli puta). Staza za trčanje je bila manje mokra i stopala nisu bila mokra od početka. Ima nekoliko elemenata koji razbijaju tempo i svrstavaju trkački dio u kros trčanje (valjda ne bude netko sada izbacio definiciju). Preskakanje jarka prije ceste, uspon na nasip, a posebno silazak po stepenicama čine utrku zanimljivom. Začin je dugo trčanje po šljunčanoj plaži.
Na ovom kolu sam na trčanju bio 8 sekundi brži nego na prošlom.
Time: 0:15:40


Žohar na Corri prije grčeva

Žohar na Corri prije grčeva

MTB
Na nasipu sada već tradicionalno prestižem brže trkaće, koji su sporiji na biciklu. Dio tradicije postaje i grupna vožnja s Lukom F. i Nenadom L.. Kasnije nam se pridružuje i Mirjana K.. Organizator nije platio vodnu naknadu, pa nismo imali opjevano jezerce na istočnoj strani Jaruna.
Tijekom vožnje u toj grupi, tempo je oscilirao, ali smo se mjenjali na vodećoj poziciji. Ja sam imao taktičku prednost, jer je Nenad L. bio cijelo vrijeme iza mene i sugerirao mi kad trebam sniziti prijenos. Bit će mi radost gledati ga odostraga, na nekom od slijedećih kola, dok on mjenja brzine, a ja uživam u zavjetrini. 🙂
Sve je bilo super, sve je bilo OK, do uspona na ono malo brdašce, po kojem se i trči, kod osjetilnog parka. Na tom malom brdašcu su me uhvatili grčevi. U obje potkoljenice. Kako sam smanjio prijenos, počeo sam brzo okretati pedale i u nekom trenutku se sve ukočilo. Stao sam i počeo vrištati, a nije baš da volim vrištati. Nakon kraćeg vremena sam pokušao krenuti, ali se bol odmah pojačala. Tek iz trećeg pokušaja, nakon više od 2 minute i više od 10 izgubljenih mjesta sam uspio krenuti. Eh, koja tuga. Trudiš se, a onda grč. 🙁 Posljedica je to djelomično neznanja i tehničke nepotkovanosti, a djelom netreniranja. Ne samo nesustavnog treniranje, nego netreniranja općenito.
Vrijeme na biciklu je tek 22 sekunde lošije nego na prošlom kolu, ali to objašnjavam izostankom jezerca i boljim poznavanjem staze.
Time: 0:26:20

Trčanje
Nakon grčeva na biciklu, nisam mogao brže trčati. Listovi su i dalje boljeli, a i nitko mi nije dihao za vratom, pa je i borbenost malo pala. Listovi će boljeti još par dana, a bol zbog gubitka 10 pozicija i pripadajućih bodova do kraja lige.
Time: 0:05:12

Vidimo se na slijedećem kolu!

Total time: 0:47:12
Avg HR: x
Max HR: x

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati

Blogs/web:
X-duatlon – by Andrej Vištica
101 X duatlonac i duatlonka na startu drugog kola lige – Viktor Sarić na 3sporta.com

Galerije:
XD 2. KOLO – VELIKI by Boris B.

Video:
X-Duatlon.2.Kolo.Vožnja biciklima by Damir Rogić