JGL 7 – 1. kolo

Majanski kalendar je prestao brojati dane prije skoro dva tjedna. Neki su to protumačili kao vrijeme velikih promjena u svijetu u kojem živimo.
Izgleda da je majanski kalendar trebao doći svojem kraju, da se dogodi promjena i da ja osvanem na Jutarnjoj Gelender ligi, u njenoj sedmoj sezoni i na Mrak kombinaciji u njenoj šestoj sezoni.

Iako sam i ove godine propustio Blatersu, spoznaja da bih mogao “odigrati” ostanak u Zagrebu u srijedu me je nadahnula i razvukla osmijeh na lice.
U nekim ranijim tekstovima sam ovo doba opisao kako najromantičnije.

No, da se sada ne ponavljam u svojim romantičnim osjećajima, vratimo se naporu, znoju i dahtanju.
Ne mogu reći da sam iznenađen brojem natjecatelja. Devedeset (90) trkačih grla definitivno izbacuje i JGL i MK iz domene underground utrka. Postao je to mainstream, na koji dolaze i stranci, a pri tome ne mislim na gasterbajtere kao Anu J., Kravoja i mene, nego je došao i David iz USA. S Ferrom sam se kratko prisjetio Blaterse 2009, kada je na startu bilo 9 paklenih patuljaka i usporedili smo to s ovogodišnjom brojkom od 75 finišera.
Nema više undergrounda, ali ima i u tome radosti. Virus trčanja je raširen, a perverzno zadovoljstvo ranojutarnjeg ili noćnog dahtanja je dobio svoje mjesto u društvu. 🙂

Usko grlo na početku staze svakako doprinosi lošijem rezultatu, to je problem koji će pratiti ligu dok god postoji na ovom mjestu, no to nije i jedini problem. Do svetog Gelendera je nemoguće doći bez penjačke opreme. Birtijaš na vrhu je (vjerojatno nezakonito) proširio svoj posjed i postavio ograde, tako da je obredno doticanje Gelendera postalo nemoguće.

Uglavnom, nije mi bilo lako, hodao sam više nego sam mislio da ću hodati. Prestizali su me na svim dijelovima staze. Na kraju sam došao 58. od 90 natjecatelja, a “samo” prvih 50 dobija bodove na JGL. Od 50.-og mjesta me osim 8 natjecatelja dijelilo samo 60 sekundi. To najbolje govori o gužvi na stazi.

Za one kojima su nedostajali moji policijski izvještaji:
Temperatura na parkingu: 1°C
Temperatura na Gelenderu 1,5°C

Distance: 4.570 m
Time: 0:52:26
Avg HR: 157
Max HR: 170

Rezultati:
MK VI i JGL 7 – 1.kolo, reze