Žohar trči

Ovo kolo XD lige će biti poznato i kao ledeno kolo. Zbog izuzetno loših uvjeta na stazi, organizator je do pred sam početak razmišljao kako odrediti stazu, a da pri tome zaštiti zdravlje i integritet natjecatelja. Hm, dobro zvuči, kao da previše gledam političke emisije na TV.

Trčanje
Snijega je bilo puuuunoooo. Zbog toga prvi redovi natjecatelja kreću prema cesti i po cesti se trči do nasipa. Iako je to duži put, vjerujem da smo bili brži nego da smo išli kroz snijeg po direktnoj liniji.
Nakon nasipa se prilično sporo spuštam niz nasip i nastavljam u istom sporom tempu. Glavni razlog za sporost je propadanje u snijeg. Istodobno gledam kako su me Mirjana K., Luka F. i laki pingvini iz bantam kategorije prestigli i kako me lagano ostavljaju. S njihovom manjom masom, uspijevaju trčati po ledenoj kori, a ja sa svojom masom djelujem kao ledolomac. To propadanje me je ne samo usporilo, nego i umorilo.
Nisam vjerovao da ću se ikada radovati trčanju po šljunčanoj obali, no, nakon svog tog snijega, bio je pravi užitak trčati po šljunku.

Time: 0:19:17

Ulazak u tranziciju

MTB
Staza je promijenjena. Zbog visokog snijega, odlučeno je da se niti ne pokuša voziti po nasipu, nego je odlučeno da se vozi jedan krug po cesti. Organizator je upozorio na opasnost od leda na cesti. Kasnije je bilo jasno da je to bio najmanji problem te da je veću opasnost predstavljao led na trkačkom dijelu staze.
Na biciklistički dio krećem sam, no, ubrzo vidim jednog natjecatelja iza mene pa odlučujem smanjiti “gas”, jer kako god bilo, uvijek je brže voziti u grupi.

Time: 0:14:43

Oprezno trčanje po zaleđenoj stazi

Trčanje
Ovaj zadnji kilometar je bio vrlo zahtjevan i naporan. Staza grbava i kliska. Trčao sam vrlo oprezno, pazeći na svaki korak. Na dijelu staze, kada se silazi prema obali, je bilo dosta leda. Uspio sam ga oprezno prijeći, no, Dorian je tu pao i ozlijedio je zglob. To će ga udaljiti od natjecanja vjerojatno do kraja ovogodišnje lige.

Time: 0:05:47

Okrijepa
Ana B. se i dalje dokazuje kao dostojna zamjena za Suni, kojoj čestitam na prinovi. Fritule i medica su bili fino iznenađenje za kraj ovog kola. Istina, nekako sam profulao medicu, ali nisam fulao fritule. 🙂

Total time: 0:39:47
Avg HR: 165
Max HR: 176

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati

Web:
Double decker report (6 i 7 kolo) – by Vitja
Polarno sedmo kolo X duatlon lige – 3sporta.com