Kad čovjek pomisli da je organizator ispucao sva iznenađenja, Vitja smisli nešto potpuno novo.
Za ovo kolo je osmislio “Kontra kolo“. To znači da se prvo trči kraća udaljenost (1km), pa se vozi bicikl i na kraju ide duže trčanje. Pokušao je objasniti da se time pogoduje biciklistima.

Na biciklu

Trčanje
Počinjemo s kilometrom pa zato krećem brzo. Prije nego se uspijem zagrijati, već dolazi tranzicija i stavljanje kacige.

Time: 0:03:55

MTB
Trčanje nije dugo trajalo, tako da je i razmak između natjecatelja bio mali. Na izlasku iz tranzicije sam uspio Mirjanu K. zamjeniti za njenog muškarca, u nekim krugovima poznatog i kao Dubravko S.. Do uspona na nasip sam ga pratio, no, drugi vozač, koji je bio iza njega je sišao s bicikla na usponu te sam i ja morao stati. Dok sam se ponovo popeo na bicikl, oni su krenuli i polako odmicali. Nisam ih uspio uhvatiti. Nastavio sam sam, bez ičije zavjetrine.
Zanimljiv dio vožnje počinje na otoku. Tamo djelomično izlijećem sa staze jer gubim kontrolu u dubljem blatu. Nakon toga nastavljam brzo voziti, te mi se još par puta događa da mi bicikl “pleše” na snijegu, ledu, na prijelazu s jedne podloge na drugu. U toj rizičnoj vožnji, polako dostižem druge bicikliste, pa čak prestižem i cijelu grupu. Tko god nije probao voziti po blatu, snijegu, ledu i tko nije probao prijelaze s jedne na drugu podlogu će teško shvatiti koliko je to zahtjevno i kakva se iznenađenja mogu dogoditi.
Vitja je i ovaj puta nabacao prepreke na put, a nije bilo Milana P. da ih čisti. Meni je zabavno prelaziti preko prepreka.

Time: 0:28:55

Trčanje, Luka i Žohar

Trčanje
Na drugo trčanje krećem prilično umoran. Pored mene je Luka. Ovaj puta smo ostavili Mirjanu negdje iza. Obzirom na dosadašnjih 7 besprijekornih pobjeda, vjerojatno joj pada motivacija.
Luka i ja trčimo, pomalo pričamo, a onda ga sve teže pratim. Za mene je puno poticajnije kad je dugo trčanje na početku.

Time: 0:17:40

Total time: 0:50:30
Avg HR: 162
Max HR: 175

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati

Web:
Reze reze rezice…