… je sprint triatlon (750m plivanje, 20km bicikl i 5,4km trčanje) i boduje se za ekipno prvenstvo Hrvatske. Ekipa TK Zagreb je bila 4. od 7 ekipa, s vremenom od 3:49:53.
Na natjecanje dolazim nakon godišnjeg odmora, na kojem sam povećao tjelesnu masu za 5 kg (u tri tjedna). 🙁 Naravno da u tom razdoblju nisam trenirao i da sam u lošem stanju.

TK Zagreb team

Plivanje
Jezero pamtim kao malo i mutno, no dovoljno veliko za dva kruga (s izlaskom) plivanja. Plivao sam sporo. Upravo sam se iznenadio koliko mi je nedostajalo snage i koliko mi je bilo teško. Izostanak treninga je ostavio trag. U svakom slučaju, bio sam sretan kad sam izašao. Voda je bila ugodno topla, iako u jezeru očito postoje strujanja, pa je povremeno bilo hladno.
Izašao 57., što je puno lošije od očekivanja.
Time: 0:18:57

Bicikl
Na biciklu sam prvo pokušao stići natjecatelja ispred sebe, ali to nije išlo, pa sam se odlučio da pričekam natjecatelja iza sebe. To je bio junior Mihoci, koji odlično vozi. Nešto kasnije nas sustižu Zoran B. i natjecatelj u dresu Splitskog sveučilišta. U toj četvorci se fino izmjenjujemo sve do dolaska na brda, gdje Mihoci i splićanin ubrzavaju. U međuvremenu se meni pokvario prijenos na biciklu, što mi je dodatno otežalo vožnju. Tijekom održavanja grupe, mladi Mihoci je promašio odvajanje za juniore, što je negativno utjecalo na njegov ukupni rezultat. 🙁
Završio 47., a tome je pridonio dobar zajednički rad cijele grupe.
Time: 0:43:24

Trčanje
U tranziciji me Zoran B. pretjeće i brže odlazi na trčanje. Ne znam što sam petljao.
Ako se dobro sjećam, trčalo se dva kruga. Staza je imala jake uspone i silaske i bila je dosta teška. Sunce je pržilo, umor od bicikla i netreniranje su došli na naplatu. Na toj kratkoj stazi sam par puta hodao i u tome nisam bio usamljen. Ovaj dio utrke je bio težak.
Završio 45., a to prije svega mogu zahvaliti upornosti i izdržljivosti.
Time: 0:33:26

Total time: 1:35:46

Utrka je bila izuzetno teška. U cilju sam bio jako iscrpljen i trebalo mi je dosta vremena, vode i voća da se priberem. Posebno bih zahvalio organizatoru za tuš koji je postavio. To je bio pravi blagoslov. 🙂 Ako napišem da mi je nakon utrke bilo teže nego nakon IronMan utrke ili half IM, vjerujte mi, ne lažem. Zapravo sam bio u šoku, koliko mi je trebalo za oporavak. Kažu da je bilo 37°C u hladu, a spominje se i 42°C na cesti. Jel potrebno reći da sam u ovih sat i pol vidljivo pocrnio po vratu i ramenima?

Završio sam 55. od 66 natjecatelja, od toga 44. od 53 muška natjecatelja te 5. od 7 natjecatelja u mojoj kategoriji (V1). Pet natjecatelja nije završilo utrku (DNF).
Rado bih došao slijedeće godine pripremljeniji i uzeo neko odličje. 🙂 Slijedeće godine ću biti u zrelijoj kategoriji i nadam se da ću zbog mladosti imati bonus. 🙂

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati

Link:
TK Rudolf Perešin – slike, video, …