Eisbaercup majica i medalja

Cijeli tjedan je bilo lijepo, sunčano i toplo vrijeme, a za nedjelju su najavili 7°C i kišu. Nezadovoljan takvom prognozom ipak odlazim na utrku. Dok sam dolazio, bilo je hladno i puhao je vjetar. Razmišljao sam kako se odjenuti da me vjetar ne propuše, a pogotovo ako počne kiša. U svlačioni sam bio dodatno zbunjen. Dio trkača izlazi u jaknama i dobro zabundani, a dio u kratkim hlačicama i majicama kratkih rukava. Odlučujem se za srednju varijantu, duge nogavice i dugi rukavi, ali samo dvije majice, bez dodatnih odjevnih predmenta. Izlazim iz svlačionice i počinjem zagrijavanje. U međuvremenu se vjetar smirio. Nije hladno. Zadovoljan sam, pogotovo ako nas i kiša zaobiđe.

Start
Unatoč lošoj prognozi, okupilo se mnogo trkača, kao na hrvatskoj treking ligi u zadnjih par kola. 🙂 Krećemo. Ovaj puta ne previše otraga. Nisam došao s nekom posebnom taktikom, došao sam trčati i mislim se “pustiti s lanca”. Cilj je 1:45:00 ili nešto malo manje.
Prvih par kilometra mi se javila bol u prednjem dijelu potkoljenice. Podsjetilo me to na “susret sa starim prijateljem”. Primjetio sam bol, osvijestio i znao da će proći. Ponekad si s ovakvim izjavama zvučim kao nekakav “new age guru”, ali, tako to percipiram, pa kako god vi gledali na to. “Stari prijatelj” me je neprimjetno napustio nakon par kilometara, a ja sam nastavio trčati pazeći na održavanje tempa. Tempo u prvih 7km je bio ispod 5 minuta (4:57). Sedam kilometara je dužina prvog kruga. U drugom krugu osjećam umor, ali zadržavam tempo trčanja, uz tek neznatno ubrzanje (4:56 min/km).
Treći krug je završni. U prva dva kruga sam pretekao mnoge, a u trećem krugu ubrzavam, pa se taj broj povećava, pogotovo potpomognuto umorom mnogih trkača kojima vidljivo pada tempo. Treći krug završavam s prosječnom brzinom od 4:39. Zapravo, volio bih da cijeli polumaraton mogu otrčati u tempu 4:39.
Sretan sam. Završio sam u vremenu 1:42:19. Mnogi su danas gledali u leđa Divlje svinje dok ih je pretjecala na stazi. Tek rijetki su imali zadovoljstvo da joj stave soli na rep. 🙂
Na kraju smo dobili majicu i medalju, koje vidite na gornjoj slici.

leđa Divlje Svinje

Na povratku doma, kada sam izašao na stanici podzemne, zapuhnuo me je opojan miris hrane.
Jel to bio Hamlet koji je pitao: “Čevapi ili burek, uz veliko pšenično pivo?”

Tempo utrke je bio stabilan, a to mi je bitno. Stovise, postoji negativni split. 🙂
34:41
34:32
33:06

Još jedna disciplinirano odrađena utrka. U kategoriji sam došao 59. od 110 natjecatelja, a ukupno sam bio 157. od 358 (+15 DNF) natjecatelja.

Rezultati:
Rezultati
Rezultati (pdf)

Distance: 21.097 m
Time: 1:42:19
Avg pace: 04:51
Avg HR: 151
Max HR: 174