Sjećanja
Sjetio sam se još par detalja sa sada već davne CX (cyclocross) utrke. Na početku jedne uzbrdice sam silazio s Corre i kako sam se razmahao sa svojim dugim, vitkim nogama, jedan natjecatelj je zapeo za moju nogu, pa me je gurnuo, a i sam je izgubio ravnotežu, no nije opsovao, nego se kratko ispričao i produžio. To me se baš dojmilo.
Kasnije sam na stazi vidio lika da pumpa gumu. Nema odustajanja, čovjek je stao sastrane i pumpao. Neki drugi natjecatelj je trčao s biciklom na ramenu po stazi, jer mu je vjerojatno “otišla” guma ili kotač. Opet nema odustajanja, nego bike na rame i trči, pa tako do boksa gdje može zamijeniti kotač.

Tempo
Već drugi tjedan trčim tzv. tempo treninge. Neću ulaziti u detalje značenja tog pojma, imate web tražilice ili puno bolje i jednostavnije dođite na treninge AK Sljeme. Rado će se družiti i s trkačima koji nisu članovi.
Brze dionice bih trebao trčati u tempu 4:45, no moram priznati da mi nije lagano, odnosno zna mi trebati i više vremena. Prvo sam se opravdavao hladnim vremenom, količinom odjeće i slično, no zadnji trening je bio na vrućih 7°C, pa sam svejedno teško držao 4:45.

Najave
Da bih imao bolju motivaciju za duge treninge, uklopit ću određene utrke u treninge. Prva utrka će biti “1 Int LCC Eisbärlauf“. Utrku organizira klub LCC-Wien, što bih u Hrvatskim mjerilima bio AK Sljeme. Veliki i aktivni klub, a već sam bio na jednoj njihovoj utrci (za Staru godinu). Utrka “Sjevernog/bijelog medvjeda” ima utrke (discipline) na 7 km i polumaraton (21,1km). Dio trase ide i po trasi Bečkog maratona. Utrke će se održati 16. siječnja, 27. veljače i 27. ožujka. U veljači se utrka poklapa sa Savskim polumaratonom, pa ću još vidjeti gdje ću trčati. Utrke se boduju za 10. kup Sjevernog medvjeda (10. Eisbärcup). Lijepo osmišljeno.
Osim kupa Sjevernog medvjeda (Eisbärlauf), postoji i VCM Winterlauf Serie. Niz zimskih utrka Bečkog gradskog maratona. Niz se sastoji također od tri utrke: 23. siječnja, 20. veljače i 13. ožujka. Pazilo se da se datumi ne poklope. Osim 7 i 21,1 km, postoji i utrka na 14 km, a zadnji termin ima i utrku na 28 km. Lijepo za dugačke treninge. Nadam se da ću učestvovati i u tim utrkama. Ovaj niz (Serie) organizira organizator Bečkog maratona, pa svatko tko trči u ova tri datuma ima popust na startninu samog maratona. Ponovo mi misli bježe prema rodnom i voljenom gradu i njegovom maratonu, gdje još uvijek na web stranicama ne piše kad je novi datum, a vjerojatno niti neće pisati prije ljeta. Ne mogu ne usporediti to ponašanje i način razmišljanja s ovim Bečkim. Zima je i organizator je aktivan. Organizira tri polumaratona. Organizira druženja trkača. … Veselim se danu kad ću vam moći napisati dojmove i iskustva s ovih događaja.
Zadnja najava je vezana za Elektru, HEP ili kako bi u Beču rekli Wien Energie. Elektra je sponzor polumaratona koji će se održati 20. ožujka. Polumaraton je dio WienerLaufcupa.
Sažetak: u prva tri mjeseca ili kako bi to poslovno rekli, u prvom kvartalu, sedam (7) polumaratona u Beču!
Ponavljam: U PRVA TRI MJESECA 7 POLUMARATONA U BEČU!!!

Disclaimer: Iako gornji red izgleda kao marketinška navlakuša da ću sudjelovati u svim utrkama, utješit ću vas, ne mislim sudjelovati u svima. :belj: