Vip na LCC Eisbärlauf-u?

Prošli weekend je bio dugi trening u Zagrebu, onda je slijedio tjedan s dva tempo treninga, plivanjem i bicikliranjem. Zadovoljan sam.
Ustajem rano, odnosno, ustajem kao da idem na posao, ali nije mi teško. Ustajem radostan, jer danas je dan za još jedan dugi trening, koji će biti u dužini polumaratona, a vjerojatno ću ga i produžiti za još par kilometara. Dan je divan sunčan. Temperatura na početku je 8°C, a na kraju utrke 12°C. Izuzetno toplo za zimske uvjete, a pogotovo u Beču. Okupilo se 409 natjecatelja na utrci od 7 km, te 374 natjecatelja na polumaratonu, što je ukupno 783 natjecatelja.
Na startu je gužva, ali nije bilo problema niti čekanja na prijavama. Veliki dio natjecatelja obavi prijave i plaćanje preko weba, pa samo dođu podignuti startni broj. Na ovoj utrci se naplaćivalo iznajmljivanje startnog broja. Daš 2 eura, koja ti kasnije vrate, kad vratiš broj. Utrka je bila na Hauptallee, blizu Pratera, a tuda ide i trasa Bečkog maratona. Blizu je stadion Ernst Happel, gdje je na Euru 2008 igrala i Hrvatska nogometna reprezentacija. LCC Wien (atletski klub) tu ima svoje prostorije, pa smo imali organiziranu garderobu, tuševe i čuvanje stvari.
U gužvi sam vidio i dvije žene s majicama na kojima je znak mog dragog sponzora. Bijah iznenađen, jer bih rado nosio majicu sa znakom, ali nikako da sponzor napravi taj mali iskorak i da brendira svoj trkački team. Majica imam mnogo, ali s radošću bi nosio majicu s tim znakom. Ne radi se samo o materijalnoj vezanosti za tvrtku hraniteljicu, nego je to i emocionalna vezanost. Možda će mi ovaj “corpus delicti” pomoći u dobijanju takve majice?. Upoznao sam se s damama, da bih saznao od kuda im te majice. Bile su na Zagrebačkom maratonu i imale nekakvo sponzorstvo od udruge “Women in motion” uz potporu austrijskog veleposlanstva.

Start
Startam pomalo nesigurno. Došao sam s namjerom da odradim dugački trening, u tempu da polumaraton završim par minuta ispod 2 sata. Drugi dio mene me vuče i ne da mi da idem sporo i da me debeli rekreativci prestižu. Pa, dobro i ja sam debeli rekreativac, ali u meni gori vatra, strast za jurnjavom. Dječačka potreba da pokažem da sam brži, jači i pametniji.
Na startu sam bio negdje oko sredine skupine. Do kraja prvog kilometra se ekipa lagano posložila, a ja sam gledao za koga ću se zalijepiti i držati tempo. Kako sam uočio kojeg trkača, shvatih da ga polako prestižem, pa tražim novog zeca i tako sam ih nanizao nekoliko. Uz sve to sam pazio da ne idem brže od 5:10 min/km (što ne znači nužno da sam u tome bio uspješan), da se ne iscrpim i da nemam pad u kasnijim kilometrima. Priznajem da sam se malo bojao oscilacija u zadnjim kilometrima. Ako već ne mogu poštovati odluku da je ovo lagani dugi trening, bar da nemam padova u kasnijem dijelu.
Utrka je napravljena kao tri kruga od 7 kilometra, odnosno, zadnji krug je malo produžen da bi se postigla prava dužina. Sunce je sijalo, nebo je bilo divno plavo, temperatura ugodna, pa čak je bilo i vruće. Danima nisam vidio plavetnilo do ovog weekenda, uživao sam cijelim tijelom.
Pred kraj drugog kruga me je prešao vodeći trkač. Divio sam se kako brzo i lagano grabi prema cilju. Na kraju drugog kruga uzimam okrijepu. Na ovoj utrci okrijepa je na samo jednom mjestu, što je meni dovoljno.
Treći krug također prolazi u ujednačenom tempu, štoviše, čak sam pojačao tempo.
1. krug: 35:26
2. krug: 35:43
3. krug: 35:05

Povratak
Utrka je gotova. Došao sam 190. od 359 natjecatelja na polumaratonu, od toga kao 75. od 126 natjecatelja u svojoj kategoriji. Uzimam naranče, kekse, topli čaj. Odlazim u prostorije kluba, vraćam broj, uzimam stvari. Vraćam se doma, dodatne kilometre ostavljam za neki drugi puta. Ponovo presretan, okupan suncem i toplinom. Divna opuštenost i zadovoljstvo me preplavljuju.
Život je lijep!

Distance: 21.097 m
Time: 1:46:15
Avg pace: 05:02
Avg HR: 148
Max HR: 172

Rezultati:
Rezultati
Rezultati (pdf)