U mirno nedjeljno prijepodne, u 11 sati, pod sivim zagrebačkim nebom okupila se skupina cross duatlonaca na zapadnoj strani Jaruna. Temperatura je bila 0°C, baš kao i na 2. kolu, kada sam nastupao. Ovaj puta je bilo manje blata, pa samim time je bilo lakše voziti bicikl.

Na trčanju sam vrlo brzo došao na kraj grupe. Bilo mi je izuzetno teško trčati. U trbuhu kao da sam imao desetak oštrica koje su me probadale, a cijeli sam se osjećao težak kao slon. Nisam se dugo čudio zašto se tako osjećam. Dan ranije je bio LSD trening, na kojem sam pretrčao 40 km, a navečer sam se vratio na “mjesto zločina”, u Močvaru na koncert Partibrejkersa, gdje sam popio jedno pivo previše. Kada sam se spustio s jarunskog brežuljka u šumicu, promašio sam stazu, iako je dobro označena i izgubio prednost pred Rožom, koji me je pretekao. Sada sam ja njega pratio i to cijelo vrijeme trčanja. U nekim trenucima se razmak povećao, tako da bi me vjerojatno stigao i da nisam promašio stazu.
Prosjek na trčanju mi je bio 4:45 min/km, što je lošije od prošlog nastupa na ovom natjecanju (4:34).

Ulazim u prostor tranzicije. Prtljam s kacigom i satom, čavrljam s navijačem (Ž, trebao si sudjelovati) i sav sam nekako zbunjen. Sjedam na Corru i krećem na biciklističku dionicu. Svi su mi već pobjegli. Na ravnom i popločenom dijelu koristim tehniku vožnje koju sam prošli puta “pokupio” od Gordana Z. Naslanjam podlaktice na upravljač i tako smanjujem otpor zraka. Brzo vrtim pedale i osjećam se puno bolje, nego na trčanju. U blizini softball igrališta pretjećem Kizu koji vozi vrlo rekreativno. Dva kruga po otoku brzo prolaze i nakon toga pretjećem još dvojicu natjecatelja i u zadnjih 500 metara sam na 10-ak metara od još jednog natjecatelja. Izuzetno sam zadovoljan svojom izvedbom na biciklu. Mjerenja, koliko god bila netočna, pokazuju da sam za 2 minute brži nego prošli puta.

Iz tranzicije izlazim brže od natjecatelja kojeg sam skoro prestigao na biciklu, ali me on ubrzo prestiže na trkačkoj dionici. Trčim u tempu 4:23, ne osjećam se dobro, ali mi je bolje nego na početku. I dalje se osjećam vrlo težak, ali ne želim upropastiti dobru izvedbu na biciklu, pa trčim kao da mi je netko iza leđa. S radošću utrčavam u cilj. Danas je bilo naporno.

U kontejneru nas čeka topla juha i čaj, koja nas fino krijepi, te zahvaljujem Višnji Š. na trudu.

Time: 44:05

Rezultati:
Rezultati

Galerije:
Galerija