Theresienbad

Nakon što sam više puta išao u Simmeringerbad, ovaj weekend sam iskoristio za daljnje istraživanje bazena. Danas sam bio u Theresienbad-u, u 12. bezirku (općini). Sam dolazak je bio relativno brz (20 minuta), tek par stanica dalje od mojeg stana.
Bazen je 33 metarski i lijepo je. Opet je bila gužva na početku (došao sam u 9:30), a kasnije je bilo bolje. Otplivao sam 2.660 metara.

Dok sam plivao, razmišljao sam o plivanju na triatlonu. Na triatlonu se pliva u “open water” (izvan bazena), a baš o tome sam čitao neki članak (nemam link). Tehnika se razlikuje u nekim elementima. Sada sam se naviknuo na plivanje u bazenu. Plivanje u otvorenim vodama podrazumijeva i orijentaciju.
Otvorene vode su potaknule još jednu temu. Wet suit odnosno neoprensko odijelo. Planiram ovih dana otići do nekih sportskih dućana i pitati za cijenu. Znam da se cijene kreću od 300 EUR, pa na više, odnosno da trebam očekivati cijenu od 500 do 600 EUR. To mi je puno novaca, tim više što ne mislim raditi karijeru u triatlonu. Koliko sam primjetio, u Austriji nema utrke u kojoj se ne nosi neopren. Još nemam rješenje za ovaj problem, vidjet ću mogu li iznajmiti odijelo za ovu sezonu, odnosno kako to funkcionira.
Imate li kakvih savjeta, ideja, rado ću ih pročitati.