Ne sumnjam da će ovaj „post“ biti mnogima dosadan, no bar nije dugačak. 🙂

kilometraza i satnica treninga od 2008 do 2011

Već zadnjih četiri godine imam približno istu kilometražu u trčanju (uključujući i trekking). To je približno 1.430 km odnosno oko 120 km mjesečno. I nije neka kilometraža, kad se usporedim s drugim trkačima, a početkom ove godine, mnogi su objavljivali svoje pretrčane kilometer na FB. 🙂 Zapravo sam totalni rekreativac, koliko god htio misliti da sve više treniram.

Prošlu godinu (2011) sam pojačao s treninzima bicikla i plivanja. Ipak su tu triatlonske ambicije, pa i uspješno završen half IronMan (Trumer Triatlon) u Austriji.

Gledajući s aspekta vremena, uložio sam približno istu količinu vremena. Prosječno 220 sati. Odnosno malo više od 18 sati mjesečno. Čak i to mi nije lako odvojiti. IronManCoach navodi (Organizacija vremena) koliko vremena imamo za trening. Osobno se ne slažem s njegovom kalkulacijom (prioritizacija i ostalo mi je OK). Moja kalkulacija je nešto drugačija.
Na poslu sam barem 9 sati, a nerijetko i više, pogotovo dok sam radio u Hrvatskoj. Putovanje na posao, priprema za posao, priprema za sport, odlazak na mjesto za sport, after sport, sve to značajno mijenja kalkulaciju, barem meni. A tu su i ostale životne obveze, kojih je sada, dok sam u Austriji manje. No, zaključimo da se uvijek nađe vremena za ono što nam je bitno u životu. 🙂

kretanje prosjecne godisnje mase od 2008 do 2011

Pogledamo li na tablicu prosječne godišnje mase, vidi se lijep napredak. No, on ne pridonosi poboljšavanju mojih sportskih rezultata. Unatoč mnogobrojnim tvrdnjama da se trčanjem gube kilogrami, ja mogu potvrditi da to nije uvijek tako. Od kako trčim, masa mi raste.
Taj trend sam uspio zaustaviti u 2011., a želim li bolju izvedbu na utrkama, svakako moram dodatno optimizirati masu u 2012. godini.