10. ljetna liga Puntijarka - 1. kolo

Povoljni raspored vjerskih praznika mi je omogućio da dođem na prvo ovogodišnje kolo ljetne lige Puntijarke u njenom 10. izdanju. Nisam bio čest gost na ovoj ligi te imam samo četiri nastupa i to još davne 2009. godine. Od tada datira i moj PB (personal best) od 38:34.
Na start sam došao sa snažnom željom da popravim to prolazno vrijeme. Zadnjih tjedana mi (trkačko, sportsko) samopouzdanje raste. Svjestan sam da sam u vrlo dobroj formi. U zadnjih pet mjeseci sam skupio mnogo sati treninga, smanjio tjelesnu masu i osjećam se super.
Na startu je bilo izuzetno mnogo trkača. Ugodna spoznaja je da ih dio poznajem. To je detalj koji mi nedostaje u Beču.
Na početku krećem oprezno, pazeći da se ne zaletim i prerano potrošim, no nakon što je prošla početna gužva, probijam se na čelo skupine u kojoj sam bio. Pri tome pretjećem i neke trkače za koje znam da su (bili) bolji od mene. To me brine i bojim se da kasnije ne padnem u tempu. S druge strane, uvjeravam se da sam u dobroj formi i da si trebam pružiti šansu da to i pokažem. Nastavljam u tempu u kojem sam krenuo, prestižem još par trkača. Do Njivica dolazim bez problema. Kasnije na strmim dijelovima (brzo) hodam. Na tim dijelovima me pretjeće Mladen Č. Na tim strmim dijelovima se prisjećam Sablje, koji mi je bio motivator prije tri godine, a i sada bi mi dobro došao.
Ulazak u cilj i spoznaja da sam popravio tri godine star rekord me raduju. To je još jedan dokaz o mojoj trenutnoj spremi. Došao sam 19. od 96 trkača/ica. Obično sam u drugoj polovici na listi rezultata, a sada u prvoj petini. Dok silazim prema parkingu, žalim jer nisam mogao doći na jučerašnju Jutarnju Gelender Ligu. Uvjeren sam da bi i tamo popravio rekord.

Distance: 4,45 km
Time: 0:36:32
Avg HR: 171
Max HR: 179
Avg pace: 8:13 min/km

Na nižem linku možete vidjeti zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, …
10. ljetna liga Puntijarka 2012

Rezultati:
Rezultati prvog kola