Jarunska Triatlon Liga 2012 - 2. kolo

Jarunska liga je službeno natjecanje Zagrebačkog triatlonskog saveza.
Ovo je sprint triatlon, koji se sastoji od 750 m plivanja, 19,2 km bicikla i 5 km trčanja. Liga počinje u 8:30 na zapadnoj strani Jaruna, a startnina je 15 HRK.

Nakon dosadnog uvoda, koji je na neki način i poziv da se pridružite, slijedi nešto zanimljiviji dio, ne nužno i zanimljiv.

Leteći start
Pretpostavljam da od svih natjecatelja, upravo ja stanujem najbliže mjestu natjecanja, ali me to uopće nije spriječilo da zakasnim na početak. Znak za start plivanja je dan u trenutku kad sam ostavljao bicikl u tranziciji.
Počinjem plivati kad su drugi već dobro odmaknuli, no do okreta prestižem zadnju grupu. Čak i pod stresom zbog kašnjenja, u vodi se odlično osjećam. Trenutno mi je najveći problem plivanje u cik-cak liniji. Trudim se što češće pogledati gdje je bova i korigirati smjer.
Time: 0:15:51

T1
U tranziciji oblačim čarape, naočale i kacigu. Stopala su opet ostala prljava od travki i kamenčića. Osjećam ih u tenisici, a pogotovo ću ih osjećati na trkačkoj dionici.
Time: 0:01:17

Bicikl
Iz tranzicije krećem zajedno s Milanom P. Fino smo se izmjenjivali i držali dobar tempo, a uz put skupili i nekakvu tetku. Nije bilo vjetra, tako da je bilo ugodno za vožnju.
Time: 0:33:30

T2
Brzo ostavljam bicikl i kacigu i idem na trčanje.
Time: 0:00:16

Trčanje
Milan, Sandra i ja smo do ulaska u tranziciju dostigli Mladena Č. Trudim se održati tu prednost, ali nas Mladen na trčanju brzo dostiže i prestiže. Milan i ja trčimo zajedno do prvog okreta, a onda ja polako zaostajem. Ne bih rekao da se radi o „pucanju“, nego je prva dionica bila u tempu 4:14 min/km, što je očito prebrzo za mene. Povratak radim u tempu 4:29, da bi u drugom krugu tempo bio stabiliziran na 4:36 min/km.
Zadovoljan sam s ovim tempom, jer sam večer ranije napravio trkači trening od 14 km.

Zadovoljan sam trenutnim fizičkim stanjem, a dobivam i komplimente drugih triatlonaca. Osjećam se spreman za MoraviaMan.
Ovo nije bilo dugačko, pa valjda ni dosadno. 🙂

Total time: 1:13:36
Avg HR: 152
Max HR: 163

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati

Blogs:
Kako je bilo prošle godine?