Istospolni partneri
Istospolni partneri – “zguza”

Organizator je opet bio maštovit, te napravio kolo u natjecanju parova, vjerojatno potaknut nedavnim referendumom. U svojoj velikodušnosti i liberalnosti je dopustio natjecanje istospolnim parovima, što svakako pohvaljujem, ali je također pokazao drsko diskriminatorski stav prema mješanim, tzv. heteroseksualnim parovima, koje je kaznio s -10% vremena, što najoštrije osuđujem i razmišljam o ustavnoj tužbi. Zbog diskriminatornog ponašanja je poznati hrvatski nogometni reprezentativac kažnjen s 10 utakmica neigranja i s 30.000 “švicaraca”.
Iako sam na ovom kolu bio na “homo strani”, PROTIV sam diskriminacije “hetero” parova.

Trčanje
Tipično muški, bez puno filozofije i preispitivanja osjećaja, uzeo sam prvog muškarca za kojeg sam znao da je brži od mene, a ovaj puta je to bio Milan P.. Na trčanje smo krenuli iz zadnjih redova, tako je uzbudljivije. 🙂 Onda hvatamo one koji su mislili da su brži. 🙂
Time: 0:14:48

Strepite!
Strepite! Iza leđa smo vam! Tihi, pazi metak! Ne okreći se sine!

Bicikl
Na trčanju smo prestigli (istospolni) par u bijelim XD majicama, u kojem su bili Boris V. i Tihomir G.. Iz tranzicije izlaze nešto prije nas, jer sam petljao sa zakopčavanjem kacige. Nije ju lako zakopčati s rukavicama. Uglavnom, nakon same tranzicije ih prestižemo i prije njih stižemo na nasip. U međuvremenu je Milan preuzeo vodeću poziciju u našem dvojcu bez kormilara. Držim se u zavjetrini, što je više moguće, tako da samo žniranci (vezice, pertle) vire iz … hm, to je iz vica o političarima… Da, držim se u zavjetrini, Milan vuče, ali nas unatoč tome istospolni par Boris i Tihomir prestižu i ostavljaju u prašini. Pretjerujem, sve je bilo smrznuto i nije bilo prašine, osim one zvjezdane. 🙂 Ta prednost se povećavala, no unatoč tome, Tihomir se okretao (kao što možete vidjeti na slici) i strijepio da ih ne prestignemo. Ja sam unatoč zavjetrini bio slaba karika.
Time: 0:26:40

Trčanje
Još jedna promjena, nije se trčalo uobičajenom stazom, nego na drugu stranu, prema veslačkim kontejnerima i izlazu s Jaruna. Tamo smo imali obavezno fotografiranje i dodatni gubitak vremena, no unatoč tome smo dobro otrčali. Moj partner je bio zadovoljan mojom izvedbom.
Time: 0:05:53

Total time: 0:47:21
Avg HR: 161
Max HR: 177

Milan i ja izlazimo iz šumice na Jarunu
Milan i ja izlazimo iz šumice na Jarunu

Vruće teme
No, ovaj puta se ne radi o čaju i kobasicama (koje nisam probao ni ovaj puta), nego o suđenju, pravilima i kršenju istih.
Nakon prošlog kola je pobjednik Vladimir Ž. bio “prozvan” na društvenoj mreži zbog “varanja”. Fotograf je ovjekovječio njegov ulazak u zonu tranzicije na biciklu. To je naravno prekršaj u duatlonu i kažnjava se određenim vremenskim penalima. Sam Vladimir je rekao da nije vidio ni znao za liniju. O Vladimiru ne znam skoro ništa, a jedino što znam je da je bio jedan od malobrojnih koji nije (zlo)upotrijebio zavjetrinu na Porečkom halfu ove godine, što mu kod mene daje kredite.
Ovo kolo je trčao prema “ulazu” na nasip koji se koristi na biciklističkom dijelu, jer je na “ulazu” za trkački dio bio štap, ali bez plave ploče. Da izbjegne ponovo kršenje pravila, ignorirao je kretanje većine i dodao si je nekoliko desetaka metara, što mu nije ugrozilo prvo mjesto.
Na kraju natjecanja sam se kratko (i bespotrebno) umiješao u raspravu, pokušavajući svemu dati jednu “lakšu” notu, no nislim da je ovo natjecanje već prošle godine postalo dovoljno ozbiljno i veliko te da je neke detalje trebalo više formalizirati (raspis postoji, ali slika staze s opisom i propozicijama je mogla biti objavljena i ranije). U tome je Vitji trebalo dati potporu, jer ovo natjecanje ima i sponzore i fond nagrada, kad postaje bitno tko je pobijedio i na koji način.

Raspis:
Raspis

Rezultati:
Rezultati