Holmes Place

Moja dosadašnja plivačka partnerica, Linda S., također expat (moderni naziv za gastarbajtera), odlazi u London. Ona nije osoba koja kada odlazi, ne brine što će biti s onima koji ostaju. Tako se i Linda pobrinula da nađe zamjenu. Upoznala me s Ivanom Z., s kojom sam otišao na jedan, za mene potpuno novi i nepoznati bazen. U ovim mojim istraživanjima i otkrivanjima bečkih bazena, uglavnom idem na bečke gradske bazene, no Holmes Place je velikaaaa teretana koja ima i svoj bazen.

Holmes Place je zapravo lanac teretana, a u Beču imaju teretane na četiri lokacije.
Teretana izgleda … tako nešto nisam vidio u Zagrebu. Pogledajte! Prostrane, moderne i uredne svlačionice. Mnogo komotnije nego u gradskim plivalištima.
Mjesečna članarina je 80 EUR, što se ne smatra puno za ovdašnje prilike, ali teško je izbjeći preračunavanje u HRK, gdje se to onda čini jako puno. Iznenadilo me je da se u ovdašnjim (Bečkim) teretanama potpisuje godišnji ili u ovom slučaju dvogodišnji ugovor o članstvu. Naravno, imaju obrazloženje za to.

Sam trening s Ivanom je bio OK. Otplivao sam 2km ukupno. Prvih 500m tehničke vježbice, onda 1km kraula i za završnicu, nakon par minuta odmora još 500m. Osjećam kako mi je pala kondicija nakon ljeta. Ivana kaže da preslabo radim nogama, da trebam ubrzati i imala je primjedbu na kretanje ruku iznad vode.

Budućnost suradnje s Ivanom ovisi o njenoj fleksibilnosti da povremeno promjeni bazen, jer u ovom trenutku nisam siguran koliko sam voljan plaćati za plivanje. U cijeloj priči nedostaje informacija koliko košta jednokratno plivanje. Ivana je sredila da mi “upad” ovaj puta bude besplatan, na čemu sam joj zahvalan.

BTW, Ivana je također expat. 🙂