10. zimska liga Lagvić - 6. kolo

Božić, bitan katolički praznik, dan kada se obitelj okuplja. Tako bi otprilike trebalo biti.
Živimo u dinamično vrijeme, puno promjena, a najviše se mijenjaju društvene vrijednosti. Naivno sam očekivao da će se okupiti naša trkačka obitelj i da će ovo kolo biti dobro posjećeno, tim više što je i vrijeme odlično, a i zgodno se “potrošiti” prije podnevnih ručkova, da ne upotrijebim kakvu grublju riječ.

Gledajmo ovaj razvoj događaja s pozitivne strane. Nema gužve na startu, postoji mogućnost boljeg plasmana, a i kako je Janko napomenuo, ostat će jela i pića za sporije trkače. Odlično, meni odgovara. 🙂

Utrka
Ovaj puta sam se odlučio za Mrcinu. Ne pitajte zašto, jer nisam o tome razmišljao, niti je odluka dio nekakve strategije. Jednostavno – Mrcina.
Od samog starta pratim iVshu. iVsha opako trenira već duže vrijeme. Pripremao se s adidasovom školom trčanja, a i vidim na Facebooku objave njegovih treninga. Još uvijek je u meni živa slika kako me prestigao i pobijedio na trekingu Kameni Svatovi. Presprintao me na nizbrdici u cca 50 do 100 metara prije cilja. Na Zagrebačkom polumaratonu nismo mogli odmjeriti snage, jer je bio “pacemaker”, pa sam ga ostavio u nekom trenutku. Ovo je bila nova prilika za odmjeravanje snaga, iako nisam na to tako gledao kada smo startali. Jednostavno smo krenuli i mislio sam da ćemo ići zajedno, dok me ne ostavi negdje uz put. Još smo i komentirali kako on gubi kilažu, a ja kao da idem za njim i skupljam kilograme. Na moje veliko čuđenje, prestigao sam ga prije prvih uzbrdica i uspješno sam povećavao razmak. 🙂 Rukavica je bačena! 🙂
Nešto prije Kraljičinog zdenca me prestigao Pajo i još par trkača. Nakon Kraljičinog zdenca mi se počeo približavati Goran J. te je nakon Mrcine bio metar iza mene i mislio sam ga propustiti, ali izgleda da se “potrošio” te sam uspio održati prednost do samog cilja. Priznajem da me je motivirao da održim prednost. 🙂 Stigao sam kao odličan 9. od 31. natjecatelja.

Na vrhu
… je lijepo. Sunčano, vedro, nadahnjujuće. Na moju veliku žalost, vidio sam da je Gelender djelomično zaštićen od dodira razdraganih obožavatelja, a poradi interesa lokalnog birtijaša. 🙁 Kako će to utjecati na JGL? Hoće li mu ponovo birtija gorjeti?
ZakonitA, Maja 5 i Luna su išle u penzionerskom tempu, tako da smo opet skoro svi otišli prije njihovog dolaska. 🙁

Distance: 5,5 km
Time: 0:52:32
Avg HR: 164
Max HR: 176
Avg pace: 9:33 min/km

Na nižem linku možete vidjeti zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, …
10. zimska liga Lagvić

Rezultati:
Rezultati šestog kola

Web:
Lagvić – božićno šesto kolo