Jednoga kišnog ili pak snježnog dana, jer takvi su bili skoro svi dani ove zime, se pojavila Maja 5 sa zanimljivom idejom – veslačkim triatlonom. 🙂
Veslački triatlon, kaj je pak sad to? Prvo se vesla, onda bicikl i još malo trčanja. Nagovaranje je trajalo relativno kratko, nakon što je rekla da će ona veslati i da ćemo učestvovati u štafeti ili kako bi to moja francuska kolegica rekla: Ménage à trois.

Maja 5 vesla

Meni je u cijeloj priči bilo bitno da ne veslam. Maja je to odradila potpuno korektno. Bila je zadnja na spisku, no, konkurencija je bila odlična. Veslalo se na ergometru i to 4 kilometra.
Nakon toga sam ja odvozio biciklina i mogu se pohvaliti da sam bio najbrži biciklist na ovoj kraćoj disciplini. Dva kruga oko jezera za 24:24, bez zavjetrine, po mokroj cesti, sasvim zadovoljavajuće. Ono što smanjuje moj ponos je činjenica da je polovica natjecatelja imala MTB, a druga polovica koja je imala specke, … vrtili su užasno sporo. Nisam brojao, ali vjerujem da sam 8-icu prestigao.
Još jedna vrlo dobra tranzicija, Zakonita preuzima chip i ide na trčanje. Na biciklu sam napravio prednost pred drugom štafetom, pa sam se nadao da će Zakonita održati tu prednost na trčanju. Maja 5 i ja smo otišli na trkačku stazu, da bismo bodrili našu trkačicu. U međuvremenu plješćemo drugim natjecateljima. Našu trkačicu ne vidimo, ali vidimo da se vraćaju natjecatelji koji su krenuli iza nje. Zbunjenost. Gledamo dalje, ali ju ne vidimo na stazi. Trčim do bicikla da bih vidio gdje je nestala. Nalazim ju nešto kasnije. Profulala je okret i otišla je predaleko, recimo kilometar. Na tome je izgubila barem 5 minuta, što je bilo dovoljno da izgubimo drugo mjesto među štafetama. Da, bilo joj je žao, ali, … treći smo.

Žohar biciklira

Eto, Tetka Ferenčak, nisi jedina koja se izgubi na Jarunu na cestovnoj utrci. 😉

Moram spomenuti organizaciju. Nedostataka je bilo dosta, da ne kažem puno. Počevši od toga da se na webu nije moglo naći u koliko sati počinje natjecanje, pa je Maja išla tamo osobno pogledati, do toga da su natjecatelji išli voziti bicikl bez kacige, iako u propozicijama piše da je kaciga obavezna. Nisam vidio da je netko zbog toga diskvalificiran. Zamjerka bi išla i na to da nitko nije objasnio proceduru u tranziciji, pa sam vidio natjecateljicu koja je krenula u krivom smjeru, do toga da su neke natjecatelje vraćali, jer su izašli kroz “kriva vrata”. U greške bi svakako ubrojio i kritičnu grešku za moj tim, nitko nije stajao na okretištu, štap koji je bio na okretištu nije imao nikakav natpis.
Koliko mi se čini iz raspisa, ovo nije prvi veslački triatlon, no izgleda da su puno zaboravili od zadnjeg puta, a to je bilo prije 10 godina. U svakom slučaju imaju prostora slijedeće godine pokazati, jesu li organizacija koja uči ili nisu. U krajnjem slučaju, mogu uzeti koji sat poduke kod Vitje. :).

Time: 0:59:31

Najava: Veslački triatlon

Rezultati: Rezultati