Prije starta
Prije starta

Nakon jučerašnjeg Zagrebačkog noćnog cenera za doručak će biti mala šumska poslastica – Lagvić po Mrcini. Ponovo nemam jasnu sliku što želim na današnjoj utrci. Hoću li ići polako i pametno ili isprobavati mogućnosti. Obzirom da sam jučer navečer išao dosta brzo za moje standarde, možda bi trebao pametno. Nije li život prekratak da bi se uvijek “furao” na pamet? Ako sam već izabrao Mrcinu, a ne cestu, jer je kraća, možda bi mogao probati koliko “ide” ove sezone.

Luna
Na današnju utrku sam poveo i Lunu, ono divno, nježno, smeđe biće koje stoji pored mene na četiri noge. Regulativa na ovoj utrci još uvijek ne pokriva trčanje u paru i ne postoji dogging kategorija, pa se izlažem riziku da budem diskvalificiran. Da bi smanjio mogućnost da Luna smeta drugim trkačima, prvih 500 do 700 metara sam ju držao na povodcu (hrv. lajni). Obzirom da je bila uzbuđena, vukla me neko vrijeme, te je Gordan Z. spomenuo da time stječem prednost, no kad je Luna stala da se olakša, svake prednosti je nestalo i morao sam nadoknađivati zaostatak. Nakon tog početka ju puštam s uzice i ona uglavnom trči pored mene. Ometanja drugih trkača nije bilo, nije im se “plela” pod nogama. Na “lanac” sam ju stavio ponovo kad je utrka završila, da se ne bi poslužila na okrijepi.

Žohar ispred Vece, Sljemenske kraljice
Žohar ispred Vece, Sljemenske kraljice

Od početka krećem prilično snažno, želeći Lunu što prije izvući iz gužve, a i Luna je bila nabrijana. Nakon što smo se odvojili od grupe, povremeno nas dostižu i prestižu brži trkači. Po slobodnoj procjeni prestigla su me trojica, četvorica. Nakon “Kraljičinog zdenca”, kada počinje uzbrdica, polako smanjujem razliku i dostižem Maika, koji je bio jedan od tih bržih trkača. Na “pravoj” Mrcini zajedno dostižemo grupicu od četiri trkača i prestižemo ih. U nekom trenutku mi Maik bježi iz vidokruga, no ponovo se srećemo na cesti, prije samog kraja. Ovaj puta sam išao putem koji nikada prije nisam koristio i stvarno je dobar. Možda je to razlog za popravljanje osobnog rekorda? U toj istoj završnici sam bio ispred Veronike, kao što vidite na slici. Koliko god da sam bio ispred nje na početku uspona, “poderala” me do vrha i prije završila.

Druženje u cilju
Druženje u cilju

Mrcina je off-road staza od 5,5km, s visinskom razlikom od 691metar odnosno s prosječnim nagibom od 12,5%. Na ovom kolu Lagvića je nastupilo 148 natjecatelja, od toga 71 na cesti i 77 na Mrcini. Ponosno javljam da sam stigao 14. od 77 natjecatelja i da sam popravio osobni rekord na toj stazi. 🙂
Posebno sam sretan, jer sam jučer imao napornu utrku, koja me očito nije “ubila”.
Motivacija za trčanjem i treniranjem općenito mi je vrlo jaka i baü uživam u tome. Dugo sam vam “cmizdrio” kako nemam motivaciju i kako je sve “blue” (tmurno), a sada se sve promjenilo.

Već sada se radujem slijedećem vikendu i X-duatlon zimskoj ligi u subotu i Starek polumaratonu u nedjelju. Naravno da ću oboje ići jako. Premlad sam ili preglup (štogod dođe prvo) da bi se šparao. Naravno da se na polumaratonu nadam vremenu oko 1:40, po mogućnosti par sekundi manje. 🙂

Total time: 0:48:14

Rezultati:
Rezultati

Raspis:
STARTA LAGVIĆ LIGA, ZA OSTALO BAŠ NAS BRIGA

Web:
Drugo kolo pa opet muško